DarkMen

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, Ryzen 5 3600 işlemcim için kule tipi soğutucu arıyorum. Kış ayında olmamıza rağmen CPU ağırlıklı bir oyun (ör, Valorant) açtığımda birden 80 - 90'lara çıkıyor. Yaz ayını kestiremiyorum bile. Zaten bildiğim kadarıyla kronik olarak ısınma problemli bir işlemci. Stok fan ile soğutma yapamıyor, bu yüzden kule tipi soğutucu arıyorum. Öneriniz nedir?

Ek olarak Trendyol üzeri olursa sevinirim, %20 indirim ve bankamda 600 puan verecek sanırım.

Kasa: Dark GT PRO
RAM: 4x8 (32 GB)
CPU: Ryzen 5 3600
GPU: RX 6600 XT

@DarkMen, Trendyol olacağı için peerless Assassin 120SE mantıklı bir seçenek.

Yalnız Phantom spirit 120SE'ye kıyasla daha gürültülü ve daha düşük performanslı bir model bunu belirteyim.

İleride daha iyi bir işlemciye geçerseniz (9600X, 9700X vs. vs.) O işlemciler ile kullanabilirsiniz bu modelleri.

@DarkMen, Trendyol olacağı için peerless Assassin 120SE mantıklı bir seçenek.

Yalnız Phantom spirit 120SE'ye kıyasla daha gürültülü ve daha düşük performanslı bir model bunu belirteyim.

İleride daha iyi bir işlemciye geçerseniz (9600X, 9700X vs. vs.) O işlemciler ile kullanabilirsiniz bu modelleri.

Phantom spirit daha gürültülü olduğu doğru ancak güçlü olduğu yanlış.

(Cümleyi anlamamışım tam tersi)

Phantom Spirit daha gürültülü olduğu doğru ancak güçlü olduğu yanlış.
Peerless, Phantom modelinden daha gürültülü ve performans açısından biraz daha geri bir model.

Phantom 7, Peerless 6 ısı borulu. Max db olarak Phantom biraz daha iyi, bu sebeple zaten Phantom modelinde V2 fanlar kullanılıyor.

Peerless, Phantom modelinden daha gürültülü ve performans açısından biraz daha geri bir model.

Phantom 7, Peerless 6 ısı borulu. Max db olarak Phantom biraz daha iyi, bu sebeple zaten Phantom modelinde V2 fanlar kullanılıyor.
İlk cümleyi anlamadım; Peerless mı yoksa Phantom mı daha iyi?

@LH44 @Vâveylâ Hocalarım önerileriniz için çok teşekkür ederim, peki kasaya sığar mı? Kasa ve RAM bilgilerini iletmiştim, ona göre cevaplarsanız çok teşekkür ederim.