firatleo

Uzman
Sistem:
  • R5 3600
  • 16 GB RAM.
  • R9 280X
500W Thermaltake güç kaynağım var, yeterli mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam modeli nedir? Oyle bir PSU'da acikcasi hem 8 pin, hem de 6 pin oldugunu sanmiyorum. Bir veya iki 6 pin vardir maksimum, ozellikle daha eskiyse bir tanedir yuksek ihtimal. 280X 1x8 ve 1x6 pin isteyen bir GPU.

Bu sistemde asil gucu ceken sey, o 280X olacak.

TechPowerUp'in 280X'in Windforce OC 3X modelinin testlerinde Crysis 2'yi 1080p Ekstrem ayarlarda oynarken ortalama olarak 216W, FurMark acikken de 347W gormusler. Her ne kadar Windforce OC 3X modeli en hizli 280X modellerinden biri olsa da, daha genel bir deger olsun diye HD 7970 GHz Edition (bildigimiz 280X ile ayni neredeyse) degerlerini varsayarsak da pek dusuk degil. Onda da 209W ve 273W diye gidiyor.

OCCT tarzi testlerde o PSU'nun yetmesi cok zor gibi duruyor ancak genel kullanim olarak rahat kurtarmasi gerek. Tabii modelini soylemediginiz icin 12V kanali degerini bilmiyoruz, bu yuzden de tam bir kanaat getiremiyorum.

Son düzenleme:

Tam modeli nedir? Oyle bir PSU'da açıkçası hem 8 pin, hem de 6 pin oldugunu sanmiyorum. Bir veya iki 6 pin vardir maksimum, ozellikle daha eskiyse bir tanedir yuksek ihtimal. 280X 1x8 ve 1x6 pin isteyen bir GPU.

Bu sistemde asil gucu ceken şey, o 280X olacak.

TechPowerUp'in 280X'in Windforce OC 3X modelinin testlerinde Crysis 2'yi 1080p ekstrem ayarlarda oynarken ortalama olarak 216W, FurMark acikken de 347W gormusler. Her ne kadar Windforce OC 3X modeli en hizli 280X modellerinden biri olsa da, daha genel bir deger olsun diye HD 7970 GHz Edition (bildigimiz 280X ile ayni neredeyse) degerlerini varsayarsak da pek dusuk degil. Onda da 209W ve 273W diye gidiyor.

OCCT tarzi testlerde o PSU'nun yetmesi cok zor gibi duruyor ancak genel kullanim olarak rahat kurtarmasi gerek. Tabii modelini soylemediginiz icin 12v kanali degerini bilmiyoruz, bu yuzden de tam bir kanaat getiremiyorum.

Ekran kartım bu.

Tam modeli nedir? Oyle bir PSU'da açıkçası hem 8 pin, hem de 6 pin oldugunu sanmiyorum. Bir veya iki 6 pin vardir maksimum, ozellikle daha eskiyse bir tanedir yuksek ihtimal. 280X 1x8 ve 1x6 pin isteyen bir GPU.

Bu sistemde asil gucu ceken şey, o 280X olacak.

TechPowerUp'in 280X'in Windforce OC 3X modelinin testlerinde Crysis 2'yi 1080p ekstrem ayarlarda oynarken ortalama olarak 216W, FurMark acikken de 347W gormusler. Her ne kadar Windforce OC 3X modeli en hizli 280X modellerinden biri olsa da, daha genel bir deger olsun diye HD 7970 GHz Edition (bildigimiz 280X ile ayni neredeyse) degerlerini varsayarsak da pek dusuk degil. Onda da 209W ve 273W diye gidiyor.

OCCT tarzi testlerde o PSU'nun yetmesi cok zor gibi duruyor ancak genel kullanim olarak rahat kurtarmasi gerek. Tabii modelini soylemediginiz icin 12v kanali degerini bilmiyoruz, bu yuzden de tam bir kanaat getiremiyorum.

Eğer ki konudan anlıyor isen ikinici elden aldım bu kartı FurMark'ta kendini kapatıyor bilgisayar PSU'yla alakalı olabileceğini söylediler doğrudur diye düşünerek PSU'yu zorlamamak adına oyunları 60FPS sabit oynadım ama oyunda donma ve oyundan atma gibi problemler var PSU ile alakalı bir durum mu bu?

O modelin frekanslari stoga yakin gibi gozukuyor, guc tuketimi olarak cok sorun yapacagini zannetmiyorum. Keske PSU modelinizi de belirtseydiniz ama...

PSU kaynakli olmasi muhtemel bu arada zira bu kartta FurMark yapildiginda cok buyuk bir guc tuketimi artisi goruyoruz. 12V kanalindan yeterli guc veremeyen bir PSU'ya sahip olabilirsiniz. Goruntu gitmesi tarzi seyler olsaydi belki GPU'yu da suclayabilirdik ancak direkt sistem kendini kapatiyorsa cok muhtemel PSU kaynakli olmasi.

O modelin frekanslari stoka yakin gibi gozukuyor, guc tuketimi olarak cok sorun yapacagini zannetmiyorum. Keske PSU modelinizi de belirtseydiniz ama...

PSU kaynakli olmasi muhtemel bu arada zira bu kartta FurMark yapildiginda cok buyuk bir guc tuketimi artisi goruyoruz. 12v kanalindan yeterli guc veremeyen bir PSU'ya sahip olabilirsiniz. Goruntu gitmesi tarzi seyler olsaydi belki GPU'yu da suclayabilirdik ancak direkt sistem kendini kapatiyorsa cok muhtemel PSU kaynakli olmasi.

Eski bir PSU olduğu için bilmiyorum.

O modelin frekanslari stoka yakin gibi gozukuyor, guc tuketimi olarak cok sorun yapacagini zannetmiyorum. Keske PSU modelinizi de belirtseydiniz ama...

PSU kaynakli olmasi muhtemel bu arada zira bu kartta FurMark yapildiginda cok buyuk bir guc tuketimi artisi goruyoruz. 12v kanalindan yeterli guc veremeyen bir PSU'ya sahip olabilirsiniz. Goruntu gitmesi tarzi seyler olsaydi belki GPU'yu da suclayabilirdik ancak direkt sistem kendini kapatiyorsa cok muhtemel PSU kaynakli olmasi.

Furmaktayken kendini kapatıyor ama normal kullanımda ekran donuyor oyundayken ise ekran donup kapatıyor oyunu.

Profilimdeki sorunlara bakarsan belki biraz daha yardımcı olabilirsin.

1721004135105.webp

Su modelden olmasi yuksek ihtimal gibi o zaman. Bulabildigim kadariyla bu PSU'da sadece 1 tane 6 pin PCI-E gucu var. Boyle GPU'lar icin ne konnektor sayisi olarak, ne de guc olarak uygun. Ayni modelin sonunda A olan varyantinda cift 12V kanali var ancak bu modelde gozukmuyor. Belki bu model daha iyi olabilir ancak 12V'u 35A, yani 420W yapar. Maalesef bu GPU'yu, hem de o CPU'yu tam potansiyeldeyken bir arada besleyebilmek icin yetersiz gibi gozukuyor. Buna ek olarak yuksek ihtimal donusturuculer ile GPU'ya guc veriyorsunuz, bu kadar guc isteyen bir GPU'ya uzun vadede bu PSU ile guc vermek pek de saglikli olmayacaktir.

Diger konularinizi gormustum bu arada, biliyorum. Boyle bir PSU ile acikcasi dediginiz seyler de olunca, PSU'yu degistirip tekrar denemek daha mantikli gibi duruyor. Her ne kadar GPU da 280X olunca guven vermese de...

Eki Görüntüle 65753

Su modelden olmasi yuksek ihtimal gibi o zaman. Bulabildigim kadariyla bu PSU'da sadece 1 tane 6 pin PCI-e gucu var. Boyle GPU'lar icin ne konnektor sayisi olarak, ne de guc olarak uygun. Ayni modelin sonunda a olan varyantinda cift 12v kanali var ancak bu modelde gozukmuyor. Belki bu model daha iyi olabilir ancak 12V'u 35a, yani 420W yapar. Maalesef bu GPU'yu, hem de o CPU'yu tam potansiyeldeyken bir arada besleyebilmek icin yetersiz gibi gozukuyor. Buna ek olarak yuksek ihtimal donusturuculer ile GPU'ya guc veriyorsunuz, bu kadar guc isteyen bir GPU'ya uzun vadede bu PSU ile guc vermek pek de saglikli olmayacaktir.

Diger konularinizi gormustum bu arada, biliyorum. Boyle bir PSU ile açıkçası dediginiz seyler de olunca, PSU'yu degistirip tekrar denemek daha mantikli gibi duruyor.

Evet 6+6 pin var ek bir ara kablo kullanıyorum. Bu güç yetersizliğine bir çözüm bulabilir miyim voltaj düşürme vs şu an PSU alacak durumda değilim:(.