emilbreivik

Uzman
YouTube'da canlı yayın izlerken bir anda bilgisayar mavi ekran verdi ve kendini yeniden başlattı. Mavi ekranda tam ne yazıyordu hatırlamıyorum ama ''Bilgisayarınız beklenmedik bir hatayla karşılaştı'' gibi bir şey yazıyordu sanırım. Bilgisayar kendini yeniden başlattıktan sonra BIOS'a girdi. 3-4 kere kaydedip çıktım ama her seferinde BIOS'a girip duruyordu. En son dayanamayıp kasadan kapatıp açtım bilgisayarı. Neden böyle bir sorun yaşadım, nasıl çözebilirim bu sorunu? İlk defa böyle bir şey yaşıyorum çünkü.

Windows 10 kullanıyorum aktif olarak ve son gelen ekran kartı driver güncellemesini yapmadım.

PC Özellikleri:

RTX 2060 Evo 6 GB
Ryzen 5 3600
HyperX 8x2
Kingston SNVS500G m2 ssd

ASUS Prime B450M-K II

Mavi ekranın resmi bu tarz bir şeydi.

hata resmi.webp

Aynı sorunu sıfır Ryzen 5500, GTX 1650 sistemde yaşadım, günde 3 defa falan mavi ekran veriyordu. Parçaları test edip sağlam olduğundan emin oldum sonra şu şekilde format attım düzeldi;
  • Yeni bir USB bellek aldım.
  • Modem bağlantımı yenileyip Rufus kullanmadan Media cretion tool ile kendi sitesinden Windows dosyası indirdim.
-Kasa ön panelini kullanmadım, arka anakart bağlantısını kullandım direk.
- Windows'u kurup manuel güncelleyip, güncellemeleri kapattım.
10 gün denedim zorladım sıkıntı çıkmadı sonra sistemi satıp yükselttim.
Sen ilk olarak mavi ekran koduna göre çözüm aramalısın ya da minidump dosyası oluşturmalısın, sitede minidump oluşturma rehberi var incelersin.