Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DevAgonYa

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

CS2 oynarken CPU aşırı ısındığından bilgisayarım mavi ekran veriyordu, bunu uzun zamandır termal macun değiştirerek atlatıyordum.
En son geçen hafta yine oldu diye sizden soğutucu önerisi isteyip Thermalright Assasin Spirit 120 Plus V2 aldım ve taktım o sırada da yanında gelen termal macunu sürdüm.

CS2 sorunsuz oynuyordum. Geçen gün Windows hello ayarlarını kurcalarken cihaz şifreleme ayarlarına girip önce şifrelemeyi kaldırıp ardından tekrar şifreledim.

Bu işlemi yapınca da HDD'ye şu anda erişemiyorum bana "bu sürücüdeki BitLocker şifrelemesi Windows sürümünüzle uyumlu değil. Sürücüyü daha yeni bir Windows sürücüsü kullanarak açmayı deneyin." uyarısını veriyor. Bu 1. sorunum.

2.si ise dün gece CS2 gireyim dedim ve yine mavi ekran verdi bu sefer @29 benden Memtest ve Crystaldisk ile sistemi kontrol etmemi istedi ve ikisinde de testler temiz çıktı.

Ben tüm parçaları çıkarıp yeniden takayım dedim çift RAM takınca bilgisayarıma ekran gelmiyor, siyah ekranda kalıyor ama tek RAM takınca ekran geliyor garip şekilde.

Ben bu sorunları nasıl çözebilirim?

Sistem:
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • RAM'ler: Adata XPG Gammix 8 GB 3000MHz CL16 D30 - G.Skill Ripjaws 8 GB 3000MHz CL16.
  • PSU: Sharkoon 650W 80+
  • İşlemci: Ryzen 5 3600.
  • Ekran kartı: XFX MERC308 RX6000 XT.
  • SSD: PNY CS2130 1TB M.2 SSD.

Çözüm
Durum güncellemesi: Çift RAM sorununu çözdüm ve C: Diskinin BitLocker kilidini açtım.
-Çift RAM uyumsuzluk çözümü için önce tekini bir slota takarak bilgisayarın önyükleme yapmasına izin verdim ve açtım bilgisayarı, ardından kapatıp bu sefer 2. RAM'i taktım, bu sayede algıladı ve açıldı.
  1. Öncelikle minidump paylaşın:
  2. Zaten iki RAM'i de çıkartırsanız sistemi açamazsınız, yani bu durum normal.
  3. Farklı RAM'ler kullanmak sistemin stabil çalışmasını engelleyebilir.
  4. Microsoft hesabınız sistemde açıksa bitlocker kilidi açmaya çalışırken şifre sorarsa anahtarını buradan bulabilirsin:
    https://aka.ms/myrecoverykey

1. Öncelikle minidump paylaşın:
  2. Zaten iki RAM'i de çıkartırsanız sistemi açamazsınız, yani bu durum normal.
  3. Farklı RAM'ler kullanmak sistemin stabil çalışmasını engelleyebilir.
  4. Microsoft hesabınız sistemde açıksa BitLocker kilidi açmaya çalışırken şifre sorarsa anahtarını buradan bulabilirsin:
    https://aka.ms/myrecoverykey

Mavi ekran sırasında hata bilgisi toplanmadan bilgisayar otomatik restart attığından dolayı minidump dosyası oluşmuyordu.
Bu farklı RAM'leri yaklaşık 3-4 senedir kullanıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım.
İki RAM birden takılı olduğunda ekranım gelmiyor ve kasadaki Power butonundan kapatmama da izin vermiyor garip şekilde.
Ama tek RAM takınca sorun yaşamıyorum bilgisayar hızlıca açılıyor.
BitLocker konusunda D: Diskimin(HDD) kilidini kaldırmama izin vermiyor sadece C: Diskimin(SSD) BitLocker şifresini açmama izin veriyor ki şu anda SSD'nin BitLocker şifresini kaldırma işlemini yapıyorum. Bitince D: Diski için de kaldırma seçeneği gözükür mü bilmiyorum.

Benim gördüğüm kadarıyla sizin sorununuz kit bellekler ile çözülür gözüküyor. Tek RAM ile çalışması bunu gösteriyor. Maalesef farklı RAM'lerin çalışma garantisi olmuyor. @Recep Baltaş hocamın da bununla ilgili çok konuda yorumu var.

3-4 senedir hata vermiyordu açıkçası düzgünce çalışıyordu sistem.

Üstat Memtest86 yapmadan bir şey söylenemez.

Memtest86 sonuçlarında ikisi de temiz çıktı 0 hata.
Ama ikisini de aynı slot üzerinde test ettim, diğer slot üzerinden etmedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-08 saat 20.03.50_d67fd248.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-08 saat 20.03.50_d67fd248.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 65
  • WhatsApp Görsel 2025-02-08 saat 18.01.48_de4fe3c6.webp
    WhatsApp Görsel 2025-02-08 saat 18.01.48_de4fe3c6.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.

CS2 oynarken CPU aşırı ısındığından bilgisayarım mavi ekran veriyordu, bunu uzun zamandır termal macun değiştirerek atlatıyordum.
En son geçen hafta yine oldu diye sizden soğutucu önerisi isteyip Thermalright Assasin Spirit 120 Plus V2 aldım ve taktım o sırada da yanında gelen termal macunu sürdüm.

CS2 sorunsuz oynuyordum. Geçen gün Windows hello ayarlarını kurcalarken cihaz şifreleme ayarlarına girip önce şifrelemeyi kaldırıp ardından tekrar şifreledim.

Bu işlemi yapınca da HDD'ye şu anda erişemiyorum bana "bu sürücüdeki BitLocker şifrelemesi Windows sürümünüzle uyumlu değil. Sürücüyü daha yeni bir Windows sürücüsü kullanarak açmayı deneyin." uyarısını veriyor. Bu 1. sorunum.

2.si ise dün gece CS2 gireyim dedim ve yine mavi ekran verdi bu sefer @29 benden Memtest ve Crystaldisk ile sistemi kontrol etmemi istedi ve ikisinde de testler temiz çıktı.

Ben tüm parçaları çıkarıp yeniden takayım dedim çift RAM takınca bilgisayarıma ekran gelmiyor, siyah ekranda kalıyor ama tek RAM takınca ekran geliyor garip şekilde.

Ben bu sorunları nasıl çözebilirim?

Sistem:
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H.
  • RAM'ler: Adata XPG Gammix 8 GB 3000MHz CL16 D30 - G.Skill Ripjaws 8 GB 3000MHz CL16.
  • PSU: Sharkoon 650W 80+
  • İşlemci: Ryzen 5 3600.
  • Ekran kartı: XFX MERC308 RX6000 XT.
  • SSD: PNY CS2130 1TB M.2 SSD.
Abi ben senin bellekleri kit biliyordum zaten, bu bir sorun aslında.

Ikinci olarak da ben senden Crystal Disk Info sonucu istedim Mark değil, onu da benim yonergeye gore musait bi zamanda yolla.

Durum güncellemesi: Çift RAM sorununu çözdüm ve C: Diskinin BitLocker kilidini açtım.
-Çift RAM uyumsuzluk çözümü için önce tekini bir slota takarak bilgisayarın önyükleme yapmasına izin verdim ve açtım bilgisayarı, ardından kapatıp bu sefer 2. RAM'i taktım, bu sayede algıladı ve açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm