AhmetTntms

Çalışkan
Ekteki ürün gayet uygun geldi şu an 2x8 3200MHz CL16 RAM'im var değiştirmeyi düşünüyorum. Ektekilerden hangisini önerirsiniz?
3200MHz olan fotoğraftaki ürün CL16.

Sistemim:
  • R5 3600 (R5 5600 alacağım)
  • RTX 4060
  • B450M S2H V2
IMG_4912.webp

IMG_4911.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de iyi ama 3600 MHz olanı al.

Hocam işlemci 3200 Max diyor o yüzden kararsız kaldım. Şu an ki sistemde işlemcimde 3200 diyor ve RAM'imde 3200 MHz kafam karıştı yoksa direkt 3600 alacaktım.
Bir de forumlarda hata verdiriyor oyunlar çöküyor vb diye gördüm bu RAM için özelindemi bilmiyorumda kuşkuya düştüm biraz ya.

Hocam işlemci 3200 Max diyor o yüzden kararsız kaldım. Şu an ki sistemde işlemcimde 3200 diyor ve RAM'imde 3200 MHz kafam karıştı yoksa direkt 3600 alacaktım.
Bir de forumlarda hata verdiriyor oyunlar çöküyor vb diye gördüm bu RAM için özelindemi bilmiyorumda kuşkuya düştüm biraz ya.

RAM çalışma hızını doğrudan işlemci belirlemez. AMD kullanıyorsan Mhz yüksek tutacaksın. Ben yıllardır AMD işlemcilerlel Corsair ve GSkill kullandım, Corsair'dan daha stabil ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim, kaldı ki bir ton oyun oynayan da edit yapan da birisiyim.

RAM çalışma hızını doğrudan işlemci belirlemez. AMD kullanıyorsan Mhz yüksek tutacaksın. Ben yıllardır AMD işlemcilerlel Corsair ve GSkill kullandım, Corsair'dan daha stabil ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim, kaldı ki bir ton oyun oynayan da edit yapan da birisiyim.
Peki olduda sıkıntı çıktı 3200 e indirebiliyoe muyum. Birde indirdim diyelim düz 3200 ile fark oluşur mu?

Yüksek MHz her zaman daha iyi, manuel olarak düşürebiliyorsun, boot etmese dahi clear CMOS yaparsın.

Manuel overclock ya da çiplerden bahsetmiyorum, XMP/EXPO mantığında yüksek MHz'den bahsediyorum.

HM o zaman onu alayım teşekkürler. Peki konudan alakasız ama anakartıma R5 5600 direkt takınca açılır mı sizce alınca sök tak uğraşmayım.