Dosya Ekleri

• IMG_4886.webp
    IMG_4886.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 34
Peki sizce 5600 düz mü X mi bir yerde çok ufak bir OC ile eşitleniyor deniyordu.
Eşitlenir de performans farkı devasa değil. Boşuna ısındırmaya gerek yok.
5600x stock olarak ısınıyor undervolt ile 5600 e eşitleniyor. Ucuzsa bulursan 5600X okeydir ama genelde 5600 ucuz oluyor. Arada 2 fps anca oynar. 5600 tercih ederdom UV falan istemiyor.

Peki.

Eşitlenir de performans farkı devasa değil. Boşuna ısındırmaya gerek yok.
5600X stock olarak ısınıyor undervolt ile 5600'e eşitleniyor. Ucuzsa bulursan 5600X okeydir ama genelde 5600 ucuz oluyor. Arada 2 FPS anca oynar. 5600 tercih ederdom UV falan istemiyor.

Peki RAM'ler konusunda bilginiz var mı varda diğer postuma yardımcı olur musunuz rica etsem.

Peki.

Peki RAM'ler konusunda bilginiz var mı varda diğer postuma yardımcı olur musunuz rica etsem.

Malesef. Ram konusu kullanıcı ile çok alakalı.

RAM yetmemesi bazen oyunun optimizasyonu ile alakalı oluyor. Bazen keyfi yükseltiliyor, bazen 4 kanalı doldurmak istemekten olabiliyor. Oyun ile alakalı olduğu durum hakkında bir bilgim yok.
4 kanal doldurmak istemekte de 2 farklı marka model takmak ne kadar köstek olur emin değilim. 16GB ram kullandığımda kullanımlara hiç dikkat etmemiştim. Hala yeter diyorum da 32 ye geçilmesi gerektiğini söyleyen epey kişi var.

RAM yetmemesi bazen oyunun optimizasyonu ile alakalı oluyor. Bazen keyfi yükseltiliyor, bazen 4 kanalı doldurmak istemekten olabiliyor. Oyun ile alakalı olduğu durum hakkında bir bilgim yok.
4 kanal doldurmak istemekte de 2 farklı marka model takmak ne kadar köstek olur emin değilim. 16 GB RAM kullandığımda kullanımlara hiç dikkat etmemiştim. Hala yeter diyorum da 32'ye geçilmesi gerektiğini söyleyen epey kişi var.

Şöyle anakartımda 2 slot var 2x16 ya yükseltmeyi planlıyorum server falan açtığım zamanlarda RAM yetersiz kalabiliyor bazı durumlarda.