BIG C4LL

Uzman
Yer
Ankara
İşlemcim: AMD Ryzen 5 4500.
Ekran kartım: RX 6400.
Valorant'ta FPS'mi arttırmak istiyorum güç planı ayarları bunu etkliyormuş diye duymuştum. Bende de çok ayar var, aşağıya bırakıyorum. Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum, bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Bir de oyunu M.2 SSD'ye yüklemek FPS artırır mı?

1768995518088.webp

Dengeli seçin, oyuna girdiğinizde parçalar otomatik olarak kendini bir nevi "Performans" moduna alıyor zaten. Nihai performans seçerseniz, parçalar boşta gereksiz yere yüksek frekansta çalışır.
Peki AMD Ryzen Balanced mi seçmeliyim yoksa normal dengeli mi?

Bunun cevabı da hayır. Disk doğrudan bir artış sağlamaz ancak yüklenme süreleri kısalır, disk kaynaklı FPS düşme sorunları daha az yaşanır.

Tamamdır hocam, çok teşekkür ederim.

İşlemcim: AMD Ryzen 5 4500.
Ekran kartım: RX 6400.
Valorant'ta FPS'mi arttırmak istiyorum güç planı ayarları bunu etkliyormuş diye duymuştum. Bende de çok ayar var, aşağıya bırakıyorum. Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum, bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Bir de oyunu M.2 SSD'ye yüklemek FPS artırır mı?

Eki Görüntüle 219811

Dengelide kalsın yeterli. İşlemciyi sürekli yükte bırakmak fayda etmez. Onun yerine overclock deneyebilirsin.

Benim gibi manyak seviyesinde uğraşmayacaksanız basit bir OC zor değil. 😄

Son düzenleme:
Benim gibi manyak seviyesinde uğraşmayacaksanız basit bir OC zor değil. 😄

Sadece drop yememek istiyorum şu andaki FPS'im iyi gelebilir ama çok skill kulanılınca drop giriyor bunu duzeltmek 40 50 FPS yukarıya cekebilir miyiz? Poligonda botları açmadan önce 240-250 FPS alıyorum açınca 160 lara kadar düşüyor DM'de 170-180 takılıyor.