R5 4600H & GTX 1650 Ti M laptopta Cyberpunk 2077 grafik ayarları nasıl olmalı?

''Kalite''den önce ''Yerel kenar yumuşatma'' şeklinde bir seçenek var. Bu neyin nesi?
FSR 3 AA secenegi oluyor. Oyunu native (yani bu durumda dumduz 1080p) cozunurlukte isleyip, FSR'in kenar yumusatma bilesinini uyguluyor oyuna. Performansa etkisi fark edilebilir ve sizin aradiginiz secenek bu degil. Pas gecin.

FSR 3 AA secenegi oluyor. Oyunu native (yani bu durumda dumduz 1080p) cozunurlukte isleyip, FSR'in kenar yumusatma bilesinini uyguluyor oyuna. Performansa etkisi fark edilebilir ve sizin aradiginiz secenek bu degil. Pas gecin.
Anladım, teşekkürler... Konusu açılmışken; kalite, performans vs. ayarlarının farkları ne oluyor? Biliyorum kalite ve fps farkı oluyor fakat tam etkileri nedir, tam olarak yaptıkları işlemler arasında ne gibi farklar var, performansa hangi ayarın, ne yönde, ne kadar etkisi oluyor, merak ettim?

Anladım, teşekkürler... Konusu açılmışken; kalite, performans vs. ayarlarının farkları ne oluyor? Biliyorum kalite ve FPS farkı oluyor fakat tam etkileri nedir, tam olarak yaptıkları işlemler arasında ne gibi farklar var, performansa hangi ayarın, ne yönde, ne kadar etkisi oluyor, merak ettim?
1738435236620.webp

Oyunun islendigi ic cozunurluk degisiyor. Ic cozunurluk ne kadar duserse FPS o kadar artiyor ancak goruntu daha bulanik hale geliyor ve ghosting sorunun daha fark edilebilir oluyor.

Ornegin Performance ayarinda 1080p ekranda oyun 540p'de (yani 1080p'nin yarisinda) islenip, 1080p cozunurluge adapte ediliyor. Genellikle FSR 3'de Balanced altina dustugunuzde goruntu kalitesi bayagi tatsiz bir hal aliyor, Cyberpunk'da da durum boyle.

Eki Görüntüle 120827

Oyunun islendigi ic cozunurluk degisiyor. Ic cozunurluk ne kadar duserse FPS o kadar artiyor ancak goruntu daha bulanik hale geliyor ve ghosting sorunun daha fark edilebilir oluyor.

Ornegin Performance ayarinda 1080p ekranda oyun 540p'de (yani 1080p'nin yarisinda) islenip, 1080p cozunurluge adapte ediliyor. Genellikle FSR 3'de Balanced altina dustugunuzde goruntu kalitesi bayagi tatsiz bir hal aliyor, Cyberpunk'da da durum boyle.
Teşekkürler... Normalde FSR ayarları dediğiniz gibi bulanıklık yapıyor çözünürlüğü düşük işlediğinden. Fakat bu Native AA'da nasıl bir etki oluyor kaliteye ve performansa, kapalı olmasına göre?

Fakat bu Native AA'da nasıl bir etki oluyor kaliteye ve performansa, kapalı olmasına göre?
Cyberpunk icin spesifik kiyaslamalar bulamadim ancak Cyberpunk varsayilan olarak kenar yumusatma icin TAA kullandigi icin, biraz yumusak duruyor. FSR 3 Native AA ile keskinlik biraz daha iyilesiyor ancak performansa etkisi var tabii. FSR 3 Native AA secenegi genelde Frame Generation ile birlikte kullanilmak icin uygun bir ayar.

1738435790456.webp

Ornegin Forspoken oyununda performansa etkisi 4 FPS olmus.

Ben yerinizde olsam Native AA secenegi ile pek ugrasmazdim.

Cyberpunk icin spesifik kiyaslamalar bulamadim ancak Cyberpunk varsayilan olarak kenar yumusatma icin TAA kullandigi icin, biraz yumusak duruyor. FSR 3 Native AA ile keskinlik biraz daha iyilesiyor ancak performansa etkisi var tabii. FSR 3 Native AA secenegi genelde Frame Generation ile birlikte kullanilmak icin uygun bir ayar.

Eki Görüntüle 120834

Ornegin Forspoken oyununda performansa etkisi 4 FPS olmus.

Sanırım FSR için FPS'i olumsuz yönde etkileyen tek ve ilk ayar bu değil mi?
Direkt kapatmak çok FPS düşüşüne neden olur mu acaba? Performans testinde 7-8 FPS fark var ama oyun içi nasıl olur durum bilmiyorum. Bu FPS'lerde 7-8 FPS değerli ama tabii ki. Kaliteye çok artısı olur mu kapatmanın?

Sanırım FSR için FPS'i olumsuz yönde etkileyen tek ve ilk ayar bu değil mi?
Evet.
Direkt kapatmak çok FPS düşüşüne neden olur mu acaba? Performans testinde 7-8 FPS fark var ama oyun içi nasıl olur durum bilmiyorum. Bu FPS'lerde 7-8 FPS değerli ama tabii ki. Kaliteye çok artısı olur mu kapatmanın?
Deneyin ve gorun derim. Mesela ''Kalite'' ayarina kiyasla kapatmanin goruntuye cok buyuk farki olmuyor (ghosting disinda) ancak FPS'e farki oluyor. Stabil 60 FPS istediginiz icin ben acmaniz taraftariyim.

Frame Generation hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cyberpunk'taki FSR 3 FG en son cok gecikme yapiyordu. Pek onermem acikcasi. Cyberpunk'a FSR 3.1 ekleyen modlarla daha iyi oluyor diyorlar, denemedim. Her turlu zaten Frame Generation acikken gecikme direkt dumduz o FPS'i almaktan daha kotu oluyor, yapabilecek pek bir sey yok.

Cyberpunk'taki FSR 3 FG en son cok gecikme yapiyordu. Pek onermem acikcasi. Cyberpunk'a FSR 3.1 ekleyen modlarla daha iyi oluyor diyorlar, denemedim. Her turlu zaten Frame Generation acikken gecikme direkt dumduz o FPS'i almaktan daha kotu oluyor, yapabilecek pek bir sey yok.
Teşekkürler yardımınız için.

Ayarların son hali bu şekilde:

1738436719284.webp

1738436730635.webp

1738436743631.webp

Performans testi sonucu:

1738436764204.webp

Son kez bakınca değiştirin dediğiniz ayar var mı?

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt