R5 5500 & GTX 1660 Ti sistemde ETS 2 düşük FPS veriyor

144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba.

Manjaro Linux kullanıcısıyım. Ve evet bir hata ederek Native Linux olan ETS 2'yi yükledim...

Şu sisteme sahibim:
  • AMD Ryzen 5 5500
  • 32 GB RAM (2x16 3200 MHz CL22)
  • Netac N600S 512 GB SSD + Seagate SkyHawk 1 TB HDD
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti
  • GamX ARGB bir mesh kasa
Windows 10/11'de 1080p Very High %400 ölçeklemede 60-80 FPS alırken Manjaro'da 1080p Low %50 ölçeklemede 35 FPS alıyorum...

Nasıl çözebilirim?

• Garuda Linux'a geçip Wine / Proton-ge ön yüklü olarak oynamak
  • Manjaro'ya Wine / Proton-ge yükleyip oynamak

Windows'a geç demeyin, Linux daha verimli benim sistemimde.

Proton sürümünü değiştirmeyi deneyebilirsin. Ben Debian, Fedora ve Windows kullandım performansı aşağı yukarı aynıydı.

İfadeler: 144
Proton sürümünü değiştirmeyi deneyebilirsin. Ben Debian, Fedora ve Windows kullandım performansı aşağı yukarı aynıydı.
Sorun şu ki native ETS 2 sürümünü kullanmıştım. Proton'lu hali değildi.

Native versiyonunun outdated olduğunu ve performans sorunları olduğunu söyleyenler var. Mecburen Proton (Çalıştırabilirseniz Caffe de olabilir) kullanmanız lazım. GE-Proton10-8 ve proton-cachyos (prime-run game-performance mangohud %command%<br> komudu ile) sürümlü Proton'ların iyi çalıştığını söyleyenler var. Buradan inceleyebilirsiniz.

Lutris üzerinde de Wine, Proton kurulu gelir ben çoğu oyunda Windows ile aynı performansı alırdım. Lutris denenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…