Merhaba, iyi günler. RX 580 4 GB ekran kartlı, Ryzen 5 5500 işlemcili, 16 GB RAM'li bilgisayarım vardı. Geçtiğimiz aylarda 4 GB bana yeterli olmayınca Arc B580 12 GB sıfır ekran kartı almaya karar verdim; fakat başlıkta yazdığı gibi 3060'dan bile kötü performans veriyor denilebilir. Hatta PUBG'de bazı durumlarda RX 580 4 GB'ın bile gerisinde kalıyor, adam yokken bile 70 FPS'lere falan düşüyor.
Darboğaz olmasın diye 1080p düşük ayarlardan 2K düşük ayarlara çektiğimde ise FPS hiç mi hiç değişmiyor, tamamen aynı; ben de anlamadım. Normalde 4060 Ti dengi bir kart olmasına rağmen neden böyle oluyor, çözemedim. Yapay zekaya sorduğumda sorunun ReSize BAR, above 4G coding falan desteğinden olduğunu söyledi ama BIOS'a baktığımda zaten bunlar açık bir şekilde oynuyordum.
Anakartım A520M-A Pro ve bu ayarları da destekliyor. Bu sadece PUBG için de geçerli değil. CS2 olsun, diğer hikayeli oyunlar olsun, performans sorunları yaşıyorum. Sıcaklıklar falan da normal düzeyde dolanıyor. Yardımınızı bekliyorum, teşekkürler.