AlbertoTigre

Becerikli
Merhaba ve hayırlı Ramazan'lar,

Ben yeni bir sistem topladım. 2. elden çözdüğüm bu sistem için Windows 10 mu Windows 11 mi kurmalıyım? Bu sistemde önceden AMD ekran kartı var mış, ben NVIDIA ekran kartı takacağım. Önceki driverlar falan format atınca silinir mi? Ekstradan bir şeyler silmem gerekir mi?

Sistem:
  • Goodram SSDPR-PX500-512-80 PCI-Express 3.0 512 GB M.2 SSD
  • Power Boost PB500'ar 500W PSU
  • MSI GeForce RTX 2060 Super (Daha önce ASUS Dual Radeon™ RX 6500 XT OC Edition 4 GB GDDR6 vardı değiştim.)
  • Game Booster GB-X223B ARGB ATX Oyuncu Kasası
  • ASUS Prime A320M-K A320 AM4 AMD Ryzen DDR4 3200(O.C.) MHz M.2 USB 3.1 Anakart
  • AMD Ryzen 5 5500
Bu şekildedir. Tavsiye edebileceğiniz bir durum var mıdır?

Ben olsam Windows 10 LTSC 2021 kurardım.

Windows 11 ile ilgili sorun çok duyuyorum ki yakın zamanda arkadaşımda formatla Windows 11 kurdu fakat Windows Update yaptığı andan sonra bilgisayarı açamadı. Güncel platformlar yavaş yavaş Windows 10 desteğini de kestiğinden Windows 10'u yükleyip yüklememe konusunda kararsız kaldım.

Windows 11 ile ilgili sorun çok duyuyorum ki yakın zamanda arkadaşımda formatla Windows 11 kurdu fakat Windows Update yaptığı andan sonra bilgisayarı açamadı. Güncel platformlar yavaş yavaş Windows 10 desteğini de kestiğinden Windows 10'u yükleyip yüklememe konusunda kararsız kaldım.

Uzatılmış güvenlik güncellemeleri var Windows 11 adam olana kadar hala kullanabilirsiniz.

Sistemin Windows 11 kaldırır kullanabilirsin. Ama en stabil ve sorunsuz olsun diyorsan Windows 10 kullanabilirsin de. Windows 11 destek sunuyor fakat çoğu zaman bir yerlerde patlıyor

Merhaba hayırlı Ramazanlar. LTSC'ler normal Windows'tan daha kötü çalışıyor. Kritik bir uygulama desteği kesmediği sürece W10'da bir süre daha kalınabilir. Ama o bilgisayar için W11 Home sürümü sorun olmamalı en temizi bunu kurup kendin elle boşaltman olur. Ayrıca formatla tüm dosyalar silinir sürücü kalıntısı kalmaz.

Windows 10 LTSC 2021 ile sorunsuz devam ediyorum. Gereksiz hizmetleri de kendin kapattıktan sonra akıyor sistem.
Windows 11'e çok kere şans tanıdım ama her defasında bir sorunla karşılaştım. Çıkalı kaç sene oldu hala masaüstünde sağ tık menüsünün gecikmeli açılması komik bir durum bana göre.

Merhaba hayırlı Ramazanlar. LTSC'ler normal Windows'tan daha kötü çalışıyor. Kritik bir uygulama desteği kesmediği sürece W10'da bir süre daha kalınabilir. Ama o bilgisayar için W11 Home sürümü sorun olmamalı en temizi bunu kurup kendin elle boşaltman olur. Ayrıca formatla tüm dosyalar silinir sürücü kalıntısı kalmaz.
Kaynak nedir LTSC için?