Selam, daha 1 hafta öncesine azıcık kasma yaparken, bugün tekrar bir gireyim dedim. Çok fazla FPS düşmesi yiyorum ve FPS gereğinden düşük, ne yapabilirim? Diğer oyunlarda böyle bir şey yok.

Hocam işlemci frekansını anakartta sabitleyebiliyorsanız overclock edin. FPS oyunu olduğu için işlemciye ağırlık verecektir. Anlık soğutma kaynaklı olarak işlemci frekansı oynama yaptığı zaman fpsiniz dalgalanma yapabilir.

Hocam işlemci frekansını anakartta sabitleyebiliyorsanız overclock edin. FPS oyunu olduğu için işlemciye ağırlık verecektir. Anlık soğutma kaynaklı olarak işlemci frekansı oynama yaptığı zaman fpsiniz dalgalanma yapabilir.
OC'li aşırı fazla ısınıyordu, bilgisayarı ilk aldığımda kapatmıştım. Anlamadım neden oluyor.

OC'li aşırı fazla ısınıyordu, bilgisayarı ilk aldığımda kapatmıştım. Anlamadım neden oluyor.
Hocam termal bakım yapın gerekirse fanların ızgarasını temizleyin OC'li bir şekilde günümüz işlemcileri geçmişteki FXler gibi yanmıyor. Benim i7 4790K işlemcim vardı 4,2 de direttiği halde 71-72 derecede 15dklık stres testinde maximumu olmuştu. Fanı bile dolu olduğu halde yani. Yaklaşık 106W falan çekiyordu. Sizin işlemcinizin nanometresi daha düşük. Kısacası bir zarar vermez. Çarpan kilidini açık kullanın kendisi istediği gibi çalışsın yada OC'lu şekilde bir şekilde sabitleyin.

CPB'yi kastediyorsan ve hala kapalıysa açıp dene.

Evet ondan bahsediyorum, CPB açınca internet kafe Simulator 2'de 90 derecelere çıkıyordu, CPB'yi sistemi aldığımdan beri kapalı oynuyorum, son 1 aydır CS2'de kasma donmlar çıktı, anlamadım çözmeye çalışıyorum

Hocam termal bakım yapın gerekirse fanların ızgarasını temizleyin OC'li bir şekilde günümüz işlemcileri geçmişteki FX'ler gibi yanmıyor. Benim i7 4790K işlemcim vardı 4,2 de direttiği halde 71-72 derecede 15dakikalık stres testinde maximumu olmuştu. Fanı bile dolu olduğu halde yani. Yaklaşık 106W falan çekiyordu. Sizin işlemcinizin nanometresi daha düşük. Kısacası bir zarar vermez. Çarpan kilidini açık kullanın kendisi istediği gibi çalışsın ya da OC'lu şekilde bir şekilde sabitleyin.

Fazla BIOS'a girmek istemiyorum, en son XMP açtığımda monitöre görüntü gitmiyordu, BIOS sıfırlamak zorunda kalmıştım.

Sisteminde sorun olduğu bariz belli. O işlemci stok soğutucu olsa bile 90 dereceye çıkmamalı. Zaten XMP ile de sorun yaşamışsınız. Sistemi resmen minimum performansta kullanıyorsunuz. BIOS güncel mi?

Sisteminde sorun olduğu bariz belli. O işlemci stok soğutucu olsa bile 90 dereceye çıkmamalı. Zaten XMP ile de sorun yaşamışsınız. Sistemi resmen minimum performansta kullanıyorsunuz. BIOS güncel mi?

Ama 1 ay öncesine kadar sorun yoktu, MSAA kapattım kasma azaldı gibi biraz sanki. BIOS güncel değil, yapım tam yaparken patlarık falan.