Çözüldü R5 5500 & RTX 4060 sistemin iyi soğuyup soğumadığı nasıl anlaşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CheeZz_MaN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 166
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CheeZz_MaN

Uzman
Bilgisayarımın işlemcisini, ekran kartını ve fanlarını 2 ay önce değiştridim. Bu günlerde Cyberpunk 2077'yi oynuyorum fakat işlemciyi %100 kullanıyor. Performans konusunda herhangi bir sıkıntı yok ama işlemcinin sıcaklığı iyi durumdamı bilemiyorum. Sıcaklığa bakmak için programda indirmek istemiyorum bu yüzden bilgisayarın iyi soğutulup soğutulmadığını anlamanın başka bir yolu var mı? Ekran kartımın sıcaklıkları hep normal değerlerde 65 derece civarı ama işlemciyi bilmiyorum. İşlemci AMD Ryzen 5 5500, ekran kartı RTX 4060.

Çözüm
Hmmm peki hocam bilgisayarda işlemci çok ısındığı ve işlemciye zarar verdiğini anlamamıza yarayan bir etkisi var mı?
Şimdi tane tane açıklayayım sana:
MSI Afterburner, bir overclock, fan ayarı ve performans izleme yazılımıdır. Ekran kartına overclock yapabilirsin ama bilgisizsen ekran kartını bozma ihtimalin var. Zaten sen bu topa girmezsin. Performans izleme için sormuşsun. Kurulumda sana Rivaturner kurulsun mu diye soruyor. Buna evet diyip Rivaturner'ı kuruyorsun ve performans izlemeni sağlıyor bu yazılım. MSI Afterburner'ın ayarlarına giriyorsun ve izleme bölümünden istediğine tik atıyorsun. Oyuna girdiğinde ise işaretlediğin tüm değerleri gösteriyor.
NVIDIA'nın alt+Z'sinde istatistikleri açarak görebiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hmmm peki hocam bilgisayarda işlemci çok ısındığı ve işlemciye zarar verdiğini anlamamıza yarayan bir etkisi var mı?
Şimdi tane tane açıklayayım sana:
MSI Afterburner, bir overclock, fan ayarı ve performans izleme yazılımıdır. Ekran kartına overclock yapabilirsin ama bilgisizsen ekran kartını bozma ihtimalin var. Zaten sen bu topa girmezsin. Performans izleme için sormuşsun. Kurulumda sana Rivaturner kurulsun mu diye soruyor. Buna evet diyip Rivaturner'ı kuruyorsun ve performans izlemeni sağlıyor bu yazılım. MSI Afterburner'ın ayarlarına giriyorsun ve izleme bölümünden istediğine tik atıyorsun. Oyuna girdiğinde ise işaretlediğin tüm değerleri gösteriyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…