YouTube üzerindeki benchmarklarda FPS değerleri genelde daha yüksek iken bende daha az gözüküyordu. Belkide oyunlar Update aldığı için performans düşüşü yaşıyorum? Çok kafa yoruyorum bu konuya ve rahatsız ediyor beni ya.
Eki Görüntüle 171745
Oyunlarda yaşadığınız FPS düşüşü ve 3DMark sonuçlarınız hakkında bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır:
1. Güç Planı Ayarları
- Bilgisayarınızın "Güç Planı" ayarlarını kontrol edin. "Yüksek Performans" modunu seçin.
2. Ekran Kartı Sürücüleri
- NVIDIA'nın en güncel sürücülerini yükleyin. Sürücü güncellemeleri performansı etkileyebilir.
3. Oyun Güncellemeleri
- Oynadığınız oyunların güncellemelerini kontrol edin. Yeni güncellemeler bazen performans sorunlarına yol açabilir.
4. Arka Plan Uygulamaları
- Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bu, işlemci ve belleği serbest bırakır.
5. Oyun Ayarları
- Oynadığınız oyunlardaki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ultra ayarlar yerine yüksek veya orta seviyede deneme yapın.
6. Termal Durum
- İşlemci ve ekran kartının sıcaklıklarını kontrol edin. Aşırı ısınma performansı düşürebilir.
7. Bellek (RAM) Kontrolü
- RAM’inizin hızını ve yapılandırmasını kontrol edin. Yavaş RAM, genel performansı etkileyebilir.
8. Disk Temizliği
- Depolama alanında yer açmak için gereksiz dosyaları temizleyin. SDD kullanıyorsanız bu daha belirgin bir iyileşme sağlayabilir.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, sisteminizin bileşenleri hakkında ek bilgiler sağlayarak daha derinlemesine inceleme yapılabilir.