Ethem Efe 52

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Sadece sistem parçaları değil, çevre birimleri de dahil olmak üzere her şey için neleri yükseltmemi önerebilirsiniz?

CPU: Ryzen 5 5500 – 6C/12T, 3.6 GHz.
GPU: Gainward RTX 4060 Ti Ghost – 8 GB GDDR6X.
Anakart: ASUS Prime B450M‑K II – AM4, mATX.
RAM: G.Skill Ripjaws V – 16 GB (2×8) 3600 MHz.
SSD: XPG Spectrix S40G – 1 TB NVMe.
Soğutma: Cooler Master ML120L RGB.
Kasa: Game Booster GB‑F3105B – mesh, RGB.
PSU: DeepCool PF650 – 650 W, 80+.

Monitör: Dell G2422HS – 24”, 165 Hz.
Klavye: Monsgeek M1 v5 – Akko V3 Piano Pro.
Mouse: Razer DeathAdder Essential.
Kulaklık: Soundcore Q10.

Önce CPU, bence 5500'den 5600 geçmeye değeceğini sanmıyorum. Alıyorken en azından çoklu görevleri de "daha" rahat halledebilmek adına R7 5700 alın. Ancak, bütçe nedir?

@LH44

Evet, işlemciyi değiştirmek şu an benim de güncel hedefim. Her ne kadar kötü bir işlemci olmasa da bazen yeterli gelmiyor. Bununla birlikte aklıma en çok yatan fikir, sistemi DDR5 32 GB RAM ile güçlendirip anakart ile birlikte değiştirmek. Para olursa aklımda 7800X3D almak da var; ancak şu an biraz zor.

Önce CPU, bence 5500'den 5600 geçmeye değeceğini sanmıyorum. Alıyorken en azından çoklu görevleri de "daha" rahat halledebilmek adına R7 5700 alın. Ancak, bütçe nedir?

@LH44

Ama velakin RAM fiyatları aldı başını gidiyor. O yüzden bu fikrim de maalesef suya düştü gibi.

@LH44
Bütçe, neyi satıp ne alacağıma göre değişir. Neyin değiştirilmesi gerektiğini söylerseniz, ona göre bir şeyler söyleyebilirim.

Evet, işlemciyi değiştirmek şu an benim de güncel hedefim. Her ne kadar kötü bir işlemci olmasa da bazen yeterli gelmiyor. Bununla birlikte aklıma en çok yatan fikir, sistemi DDR5 32 GB RAM ile güçlendirip anakart ile birlikte değiştirmek. Para olursa aklımda 7800X3D almak da var; ancak şu an biraz zor.

Ama velakin RAM fiyatları aldı başını gidiyor. O yüzden bu fikrim de maalesef suya düştü gibi.

Bütçe, neyi satıp ne alacağıma göre değişir. Neyin değiştirilmesi gerektiğini söylerseniz, ona göre bir şeyler söyleyebilirim.

Eğer 3D bir işlemci almayı düşünüyorsanız, son RAM zamlarından itibaren "bence" 5700X3D alınabilir bir CPU oldu.

Eğer 3D bir işlemci almayı düşünüyorsanız, son RAM zamlarından itibaren "bence" 5700X3D alınabilir bir CPU oldu.
Açıkçası emin değilim. Oynadığım çoğu oyun genel olarak işlemci ve RAM gerektiriyor. Microsoft Flight Simulator, Garry’s Mod tarzı oyunlar. 3D cache’in sağladığı avantaj işime yarar mı, yaramaz mı; onu siz söyleyebilirsiniz :)

5700x3d piyasası TR'de gereksiz şişik. Sarı sitede 15-18K arasında satılıyor. Değeceğini düşünmüyorum. Sıfır fiyatlarını konuşmaya bile gerek yok. :/

5700X3D piyasası TR'de gereksiz şişik. Sarı sitede 15-18k arasında satılıyor. Değeceğini düşünmüyorum. Sıfır fiyatlarını konuşmaya bile gerek yok. :/

Çok artmış fiyatları, ben hala 10k bandında hatırlıyorum nedense. Açtım baktım, ağzım açık kaldı. 5700X3D alacağıma şu anda 5900X almayı tercih ederim.

Yani bu sisteme aşırı fazla upgrade yapmak şart değil. İşlemciyi 5700X/5800X tercih edin, ekran kartı olarak bütçe el veriyor ise 9070 XT, vermiyor ise 9060 XT 16GB alın. 9070 XT alacaksanız PSU'yu değiştirmen gerekebilir.