Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
  • Gainward GeForce RTX 4060 Ti GHOST 8 GB GDDR6X 128 BIT EKRAN KARTI
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB ÖNBELLEK 6 ÇEKIRDEK AM4 7nm İŞLEMCİ
  • ASUS Prime B450M K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX Anakart
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V SIYAH DDR4-3600MHz CL18 Dual KIT RAM
  • Cooler Master Masterliquid ML120L RGB SIVI SOĞUTUCU
  • XPG 1TB Spectrix S40G RGB 3500/1900 M.2 PCI-e SSD
  • Game Booster GB-F3105B USB 3.0 RGB Fan Siyah ATX Mesh Kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ GÜÇ KAYNAĞI
Sistemim gayet yeterli, sıcaklıklar normal derecede. Ancak oyunlarda acayip kötü performans almaya başladım. Team Fightlar'da LoL 50 60 FPS'lere düşüyor, CS:GO ise 60'lara kadar düşüyor.

Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
5500 darboğaz yapıyor ben 3070 aldığımda yeter diye düşümüştüm ama 2025 yılı itibari ile yetersiz bir işlemci.

Yapmıyor, yapsa anlarım. Darboğaz yaptıracak oyunlar değil bunlar, ki şimdi girdim mesela FPS normal değerlerde anlam getiremiyorum gerçekten.

Ben LoL'ü sildim komple, bu kadar berbat bir oyun motoru olamaz. En güçlü işlemcide de ortalama işlemcide de saçma sapan FPS veriyor. CS2 için bir şey diyemem oynadığım bir oyun değil.

5500 darboğaz yapıyor ben 3070 aldığımda yeter diye düşümüştüm ama 2025 yılı itibari ile yetersiz bir işlemci.

Sadece FPS'in düşmesi darboğaz yapması anlamına gelmez. Donmalar veya takılmalar meydana geliyorsa ve hangi oyun işlemci hangi oyun ekran kartı kullandığını araştırıp yüzde kaç kullandığına bir bakmalsıın. Anormallik durum var mı yok mu göz at. İkinci ihtimalim ise bu oyunlara güncelleme getire getire optimizasyonu çöp ettiler.

Sadece FPS'in düşmesi darboğaz yapması anlamına gelmez. Donmalar veya takılmalar meydana geliyorsa ve hangi oyun işlemci hangi oyun ekran kartı kullandığını araştırıp yüzde kaç kullandığına bir bakmalsıın. Anormallik durum var mı yok mu göz at. İkinci ihtimalim ise bu oyunlara güncelleme getire getire optimizasyonu çöp ettiler.

Sanmıyorum, çünkü CS'de tamamen random şekilde düşüyor FPS. Dün tekrar girdiğimde 150 190 arası gezdi. Sonra tekrar girdim 60 70 arası geziyor. Gerçekten anlam getiremiyorum.