Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
32 GB DDR5 RAM almak istiyorum, ardından yeni ve kaliteli bir CPU geçmek istiyorum. DDR5 geçmem için anakartı da değişmem lazım sanırsam, değil mi? Hepsi birlikte hangi parçaları almam en iyisi olur? Şu anlık bütçe sınırım yok.
  • Gainward GeForce RTX 4060 Ti GHOST 8 GB GDDR6X 128 BIT ekran kartı
  • AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB ÖNBELLEK 6 ÇEKIRDEK AM4 7nm işlemci
  • ASUS Prime B450M K II AM4 DDR4 4400 HDMI DVI VGA M.2 USB3.2 mATX Anakart
  • G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V SIYAH DDR4-3600MHz CL18 Dual KIT RAM
  • Cooler Master Masterliquid ML120L RGB sıvı soğutucu
  • XPG 1TB Spectrix S40G RGB 3500/1900 M.2 PCI-e SSD
  • Game Booster GB-F3105B USB 3.0 RGB Fan Siyah ATX Mesh Kasa
  • DeepCool PF650 650W 80+ PSU

Anakart olarak bence bu yeterli olacaktır.

İşlemci olarak şimdilik bence yeterli olacaktır. İleride piyasa vb. göre yükseltme yaparsın.

Yok ben CS2 vb. yüksek FPS istiyorum tarzı bir şey diyorsan şu alınabilir. Ama bunun yanına soğutma da alman gerekiyor.

Patriot'lar kit değil. Açıkcası kit alırsan çok daha iyi olur. Ama tabii aradaki fiyat farkına bakıp risk de alabilirsin.

Anakart olarak bence bu yeterli olacaktır.

İşlemci olarak şimdilik bence yeterli olacaktır. İleride piyasa vb. göre yükseltme yaparsın.

Yok ben CS2 vb. yüksek FPS istiyorum tarzı bir şey diyorsan şu alınabilir. Ama bunun yanına soğutma da alman gerekiyor.

Patriot'lar kit değil. Açıkçası kit alırsan çok daha iyi olur. Ama tabii aradaki fiyat farkına bakıp risk de alabilirsin.

Teşekkürler, ağırlıklı olarak g mod ve MSFS tarzı oyunlar oynuyorum, g mod özellike iyi bir işlemci istiyor, MSFS ise güzel RAM istiyor. RAM'leri kit olarak almazsam ne olur? Veya alırsam ne değişir?

İşlemci GMOD için yeterli olacaktır. Kit almak uyumluluk sorunu yaşamanı önler. Yani ayrı ayrı kit almak(farklı üretim bantlarından çıkan ürünler) XMP vb. açınca sorun yaşama ihtimali var. Kit olanda bunu yaşamanız çok düşük. İade ederim falan diyorsanız Patriot alıp deneyin, sorun yaşarsanız iade edip kit olanı alırsınız.