• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü R5 5500 & RX 580 8 GB sistem, oyuna girince ağırlaşıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zerolaqrap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 96
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zerolaqrap

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Çok eski bir oyun olan Silkroad Online oyununu açtığımda bilgisayarımda ağırlaşma oluyor. Windows 98 - XP'nin açtığı oyunun, şu anki sistemimde bu sorunu yapması normal değil. Oyun açıkken masaüstünde yenile yaptığımda bariz geç algılıyor ve mouse sol tıkla boş ekranda kareler oluşturduğumda açık bir şekilde kasıyor. Görev Yöneticisi'nden bilgisayar bileşenlerinin kullandığı değerler ektedir. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Ryzen 5 5500
  • Gigabyte B450M K
  • RX 580 8 GB
  • 2x8 TUF Gaming RAM
  • Windows 11

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu arada oyunun içindeyken gayet akıcı kasma donma yok. Masaüstüne geldiğimde kasma yapıyor. Bütün yazılımlar güncel.

Arkadaşlar enteresan şekilde sorunum çözüldü. AMD Adrenalin uygulamasında gezinirken ' Ekran ' sekmesinde Virtual Super Resolution sekmesini açtım problemim çözüldü. Şu an çok net şekilde sistem akıcı oldu.
Bu arada oyunun içindeyken gayet akıcı kasma donma yok. Masaüstüne geldiğimde kasma yapıyor. Bütün yazılımlar güncel.

Arkadaşlar enteresan şekilde sorunum çözüldü. AMD Adrenalin uygulamasında gezinirken ' Ekran ' sekmesinde Virtual Super Resolution sekmesini açtım problemim çözüldü. Şu an çok net şekilde sistem akıcı oldu.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…