Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yazgan

Üyecik
macOS Ventura 13.6.4 kurmaya çalışıyorum. Sistemim Gigabyte RX 6600 Gigabyte B450M K 3200 MHz 16 GB RAM Ryzen 5 5500 işlemci. Şu ana kadar bir sürü EFI denedim GitHub'da ve forumlarda paylaşılmış olan hiçbirinden sonuç alamadım. En çok aşama kaydedebildiğim EFI OpenCore 0.9.7 Created by yusufklncc.zip bu EFI o da buraya kadar gelebildi. RX6600 kartı için gereken argümanı da boot arg kısmına eklemiştim.
Log exitbs start satırında kalıyor. Farklı macOS sürümleriyle de denedim ancak nafile.

WhatsApp Image 2024-12-02 at 03.50.05.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu EFI güncel değil fakat Ventura için işini görebilir:

Log exitbs start satırında kalıyor. Farklı macOS sürümleriyle de denedim ancak nafile.
Paylaştığın EFI içerisindeki B450 için verilen config dosyasında kernel altında lilu.kext ilk sırada yer almıyor. Hackintosh için çekirdek uzantılarında Lilu'un ilk sırada olması işin amentüsü gibidir. Bu kexti ilk sıraya alıp Nvram temizliği yaparak yeniden dene.

Olmazsa bu EFI ile dene.
AMD 6 Cekirdek Opencore1.0.2

Başka bir web sitesinde gördüğüm 1.0.1 OpenCore kullanan bir EFI'nin Config'inde boot argümanlarına npci=0x2000 komutunu ve agdpmod=pikera komutunu girip SMBIOS ayarlarını yaptıktan sonra BIOS'tan Above 4G Decoder ve ReSize BAR kapadım sorun çözüldü ve kurulum yaptım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir web sitesinde gördüğüm 1.0.1 OpenCore kullanan bir EFI'nin Config'inde boot argümanlarına npci=0x2000 komutunu ve agdpmod=pikera komutunu girip SMBIOS ayarlarını yaptıktan sonra BIOS'tan Above 4G Decoder ve ReSize BAR kapadım sorun çözüldü ve kurulum yaptım. Teşekkürler.
Aldığın hata yüksek ihtimalle benim efi ile alakalı değil. Bizzat söylediğin Above 4G Decoder ayarı sebepli. AMD sistemlerde bu ayarlar ve Booter kısmındaki birkaç seçenek sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor. Kurabilrmiş olmana sevindim. Yedeğini aldıktan sonra @tarko 'nun bahsettiği şekilde de deneme yapabilirsin.
Paylaştığın EFI içerisindeki B450 için verilen config dosyasında kernel altında lilu.kext ilk sırada yer almıyor. Hackintosh için çekirdek uzantılarında Lilu'un ilk sırada olması işin amentüsü gibidir. Bu kexti ilk sıraya alıp Nvram temizliği yaparak yeniden dene.
Lilu kextinin eklentileri için bu söylediğiniz doğru ve genel olarak listelemeler Lilu eklentisi olmasa bile buna göre yapılıyor. Yani ilk başta Lilu ve eklentileri listelendikten sonra, eklenen başka kextler'de o hazır listenin altına dahil ediliyor. Ancak AppleMCEReporterDisabler kexti bir Lilu eklentisi olmadığı için böyle bir zorunluluk yok. Tabi altta olsa da bir problem yok ancak şu an tam hatırlamamakla birlikte uzun süre önce gördüğüm bir kaynakta bu kextin ilk sıraya yerleştirildiğine tanık olduğum için bir sürümden sonra o kexti ilk sırada bulundurdum. İşleyişte bir hataya sebep olmayacağını düşünüyorum.

Kext Injection Priority'in önemini anlattıkları kadar biçimsiz sıralama ile de çalışan çok EFI gördüm. Hackintosh'un bir sabiti gerçek anlamda olmuyor. SMC veya PS2 gibi pluginler dışında çok da bir öneme sahip olmuyor muhtemelen.

Kext Injection Priority'in önemini anlattıkları kadar biçimsiz sıralama ile de çalışan çok EFI gördüm. Hackintosh'un bir sabiti gerçek anlamda olmuyor. SMC veya PS2 gibi pluginler dışında çok da bir öneme sahip olmuyor muhtemelen.
Önemli olan sadece gerekliliklere dikkat etmek. Firmware'in Injector'dan önce gelmesi ya da Whatevergreen'in Lilu'dan sonra gelmesi gibi. Gerekliliği yukarıdaysa sıralama çok önemli değil gerçekten. Sadece bir düzen olması açısından ben biraz dikkat ediyorum. Tamamen okunulabilirlik ve düzen için benim açımdan.