thomyorke

Çalışkan
Selamlar arkadaşlar, kendi sistemimi yükselttiğim için kenarda bir sürü boşta parçam kaldı. Bunları değerlendirip kız kardeşime bir sistem kurayım dedim. Kardeşimin bilgisayarla arası çok yok; en fazla Minecraft, Roblox, Sims 4 gibi oyunlar oynuyor.

Elimdeki mevcut parçalar şunlar:
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE
  • Ekran Kartı: ASUS ROG Strix AMD Radeon RX 6650 XT
  • Anakart: ASUS B450M Dragon
  • Bellek (RAM): Apacer Panther 16 GB (2x16) 3600 MHz DDR4
  • Kasa ve PSU: Bitfenix Helios Kasa + 600W 80+ Bronze
Sistemde işlemci, SSD ve monitör eksik. Eğer bu sistemi tamamlarsam yanına bir Ryzen 5 5500 (2.000 TL) almayı düşünüyorum. Ancak SSD ve monitör de ekleyince (1 TB SSD 4K TL, Monitör 4K TL desek) cebimden en az 10.000 TL daha çıkacak. Bu şekilde toplayıp verirsem kardeşim için fazlasıyla yeterli olur.

Ama biraz düşününce iki seçenek arasında kaldım:
  1. Seçenek: Sadece 2.000 TL'ye Ryzen 5 5500'ü alıp sistemi toplayıp komple satmak. Üzerine biraz daha koyup 30-35K civarına nispeten daha güncel NVIDIA 50-serisi (5050/5060) hazır sistem almak.
  2. Seçenek: İndirim kovalayıp SSD ve monitörü ucuza kapatıp bu sistemi kardeşime vermek.
Açıkçası AM4 platformuna daha fazla yatırım yapmak istemiyorum. Bu sistemi R5 5500 ile toplu halde satsam piyasası ne olur? 30-35K bandında yeni nesil bir sisteme geçmek mi daha mantıklı yoksa bu sistemi ucuza tamamlayıp geçmek mi?

Bütçe konusunda bir sıkıntım yok ama parayı mantıklı harcamak istiyorum.