Elimde zaten 3 adet sistem var 3 platformuda deneyimlemek için 1 adet R7 7800X3D NVIDIA ve R7 7800X3D Intel Arc biyomunda sistem tutuyorum bu AMD sistemide aynı şekilde yapacağım fakat buradaki tartışma konumuz işlemcinin bir anda ölmesi pek mümkün değil asıl bahsettiğim konu bu zaten bu bir anda olmuş olamaz farklı bir sebep olmalı format öncesi LoL'de 40 FPS bandı gördüm solo Q maçta bunun mümkünatı yok hocam zira Ryzen 3 1200 geçti elime 2 ay kadar önce Ryzen 3 1200 bile Valorant'ta 100-120 FPS verirken 5500'ün buna yakın vermesi çok saçma burada farklı bir sıkıntı var ve ben bunu çözemiyorum işlemciye OC çekerek bir şeyler deneyeceğim çünkü R7 7800X3D alana kadar gündelik işleride bu sistemde yapıyorum oyun oynamak için diğer sistemleri baştan bağlamak zulüm geliyor onları test amaçlı tutuyorum kenarda yeni driver sürümleri vs. vs. gibi.
100 FPS falan da düşük biraz, 3 tane setup varsa sen bu işi çözmüşsün demektir. Haydi bakalım ölçüm programlarına.

İşlemci kullanım oranı+çekirdek hızları+çekilen güç+gpu hızı+gpu sıcaklığı+gpu çekilen güç.

Sonrasında ise arka planda ne işler dönüyor kaynak izleyicisinden incele. Fare 1khz üstü olmamalı, keza klavye de.

100 FPS falan da düşük biraz, 3 tane setup varsa sen bu işi çözmüşsün demektir. Haydi bakalım ölçüm programlarına.

İşlemci kullanım oranı+çekirdek hızları+çekilen güç+GPU hızı+GPU sıcaklığı+GPU çekilen güç.

Sonrasında ise arka planda ne işler dönüyor kaynak izleyicisinden incele. Fare 1KHz üstü olmamalı, keza klavye de.

Dongleları takmıyorum ikisi de sabit 1K Hz de kullanımlarda herhangi bir dalgalanma göremedim sıcaklık ve kullanımları düzenli takip ediyorum voltaj dalgalanmasından şüphelendim sisteme sağlam bir genel teste sokup deneyeceğim eve geçtiğimde.

Dongleları takmıyorum ikisi de sabit 1K Hz de kullanımlarda herhangi bir dalgalanma göremedim sıcaklık ve kullanımları düzenli takip ediyorum voltaj dalgalanmasından şüphelendim sisteme sağlam bir genel teste sokup deneyeceğim eve geçtiğimde.

100 FPS falan Valorant'ta çok düşük. R5 5600 kullanıcıları mesela %1 olarak en kötü 160 geneli 190-200 falan alır senin %1'i bırak normal FPS 100'lerde geziniyorsa problemi başka yerlerde aramak lazım.