Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ayzzmt

Becerikli
Rainbow'da aniden operatör ekranına girince, menüde sebepsiz yere, oyunda maça girince oyunum aniden siyah ekran olup çöküyor. Sebebini bir türlü bulamadım. Format atıp sıfırdan kurulum bile yaptım fakat sorun çözülmedi. Bu sorunu daha önce yaşayan birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Ekran kartım RX7600, işlemcim R5 5500. hangi çözünürlükte oynarsam oynayayım sonuç değişmiyor. Ek olarak V-Sync açık ve kapalı denedim yine bir şey değişmiyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Edit: Oyunu yönetici olarak çalıştırıyorum, MPO'dan bütün fix ayarlarını yaptım, oyunu silip yükledim, belgelerim klasöründeki oyunun ayar dosyasını silip dosya doğrulama yaptım, driver güncelledim, DDU ile düzenleme yapıp kurdum, Windows sürümünü değiştirip daha stabil olan Windows 10'a geçtim. Windows'ta sistem yapılandırmasına girdim Windows servisleri hariç başlangıçta açılan bütün arka plan uygulamalarının hepsini kapattım, Görev Yöneticisi'nden başlangıçta açılan Windows uygulamaları hariç bütün uygulamaları tekrardan kapattım. Şu anda problem yok ve düzgün çalışıyor gibi ama 1 el oynadıktan sonra rastgele bir sebepten tekrardan çökebiliyor.

Oyunu pencereli modda açtığımda ilk başta maçlara girebilmeye başlamıştım ama sonrasında maç ortasında çökmeye başladı yani bu bir çözüm değilmiş.
Driver güncellemek çözüm olmadı.
Son yaptığım Windows arama kısmından sistem yapılandırmasına girip arka plan uygulamalarını kapatmak ve MPO'dan fix yapmak en verimli çözüm oldu benim için. 1 saattir oynuyorum ve oyun içinde paket açıyorum, karakter açıyorum vs. herhangi bir çökme olmadı. Sabah tekrar denediğimde de sorun olmazsa çözüm olarak bu yaptığım adımları uygulayabilir herkes, eğer bir çökme problem yaşarsam maalesef bu girişimde başarısız olmuş demektir.

Eskiden de vardı bu çökme sorunu pencereliye alınca çözmüştüm ama o zaman yıl 2019 falandı. Tekrardan aynı sorun ve aynı çözümün olması cidden ne kadar yazık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır -Vulkan yazıp başlatmayı denedim ama olmuyor.

Tamamdır o halde. Kendin çözmüşsün işte bak :) Sorun yine çıkarsa söyle. Ama gariptir ki fazla yaşamaz o pencereli modda :D

Eskiden de vardı bu çökme sorunu pencereliye alınca çözmüştüm ama o zaman yıl 2019 falandı. Tekrardan aynı sorun ve aynı çözümün olması cidden ne kadar yazık.

Aynı sistemde miydin o yıllar da?

Tamamdır o halde. Kendin çözmüşsün işte bak :) sorun yine çıkarsa söyle. Ama gariptir ki fazla yaşamaz o pencereli modda :D

İlk olarak tekrardan çöktü içine doğdu sanırım, ikinci olarak hayır değildim R3 2200G kullanıyordum ekran kartsız bir şekilde.

Tamamdır o halde. Kendin çözmüşsün işte bak :) sorun yine çıkarsa söyle. Ama gariptir ki fazla yaşamaz o pencereli modda :D

Yine de iyi ilerledim bence. :D

Son düzenleyen: Moderatör: