AykutPaksoy

Uzman
Merhaba, iyi günler. B580 Intel ekran kartı mevcut, 12 GB VRAM var ve 16 GB RAM kullanıyorum. Çoğu oyunda RAM sıkıntısı yaşıyorum, tamamını kullanıyor. Şu an oynadığım oyun Crimson Desert, hangi ayarda yapsam RAM kullanımı değişmiyor.

2.webp

3.webp

Ekran Alıntısı.webp

Merhaba, iyi günler. B580 Intel ekran kartı mevcut, 12 GB VRAM var ve 16 GB RAM kullanıyorum. Çoğu oyunda RAM sıkıntısı yaşıyorum, tamamını kullanıyor. Şu an oynadığım oyun Crimson Desert, hangi ayarda yapsam RAM kullanımı değişmiyor.

Eki Görüntüle 252124

Eki Görüntüle 252125

Eki Görüntüle 252126
Merhaba, sanal bellek açık mı?

Normal gibi gözüküyor. Araştırdığıma göre zaten oyun 10 ila 16GB arası bir RAM tüketimi yapıyormuş, zaten 4GB Windows yese, 11GB oyun falan yese attığınız fotoğraftaki değerlere ulaşır. Bir de Intel ekran kartları daha fazla kaynak tükettiriyor o da bir ayrım.

Bugün format attım, sanal bellek büyük ihtimalle kapalıdır. Daha önce NVIDIA kullanıyordum, bu tarz sorun yoktu ama Intel'e geçince sürekli oyunlar kapanıyor, RAM yetersiz gibi yazılar çıkıyor. Oyunda sabit dursam en düşük ayarda bile olsa RAM sürekli artıyor, RAM silme yok

Son düzenleme:
Bugün format attım, sanal bellek büyük ihtimalle kapalıdır. Daha önce NVIDIA kullanıyordum, bu tarz sorun yoktu ama Intel'e geçince sürekli oyunlar kapanıyor, RAM yetersiz gibi yazılar çıkıyor. Oyunda sabit dursam en düşük ayarda bile olsa RAM sürekli artıyor, RAM silme yok
Sanal bellek eğer dediğiniz gibi kapalıysa mutlaka açın, yoksa gereksiz yere böyle RAM tüketiyor. Sanal bellek kapatmak biraz FPS arttırabililr, işte %2-%3 falan, ama çok daha büyük RAM tüketimi yapar. 64GB gibi boyutlarda RAM'iniz olunca kapatılabilir ama 16GB için önermiyorum çoğu zaman.

Bu bilgisayar'a girin. Sağ tık yapın, özellikler deyin. Soldaki seçeneklerden gelişmiş sistem ayarları deyin. Performans alt başlığındaki Ayarlar düğmesine basın. Gelen ekranda gelişmiş sekmesine gelin, oradaki sanal bellek alt sekmesinin değiştir tuşuna basın. Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet tikini açın. Tamam diyip uygula diyip bilgisayarı yeniden başlatın ve tekrar gözlemleyin.