Darth AMD
Başarılı
@23087, aynı kullanım şeklinden bahsettim
. Üstüne işlemci frekans bazında değil yük bazında ısınma yapar asıl gerçek olan bu. %15 daha hızlı olması onu çok da yormaz. Aslında konu sahibine nasıl yardımcı olacağımız hakkında benim de fikrim yok. Çünkü artık işlemciler çarpan kilidi açık geliyor ve işlemci tamamen kendi mimarisi neyi detsekliyor ise özgürce onu yapıyor. Eski işlemcilerden baz alacak olursak turboyu kapattığımızda yada donanımsal olarak anakart kapalı duruma getirirse zaten 0.9V gibi bir güçte çalışırdı. Sizin undervolt yap diye tutturmanız konu sahibinin sabit olmayan frekansına bir katkı sağlamayacaktır. Üstüne her işlemci aynı kalitede üretilmiyor sizin verimli bir sonuç almanız konu sahibinin işlemcisinde aynı sonucu alacağını göstermez. Ben şahsi olarak konuşuyorum sorun yoksa işlemciye ekstra bir ayar çekmeyi gereksiz buluyorum.
@Alessandro Del Piero, hocam sanırsam sorununuzu çözdüm ancak anakartınızda ki CPU Ratio ayarını bulmanız gerekecek.
Fotoğraf üzerinde gördüğünüz gibi işlemci tamamen kendi base frekansı üzerinde kaldı.
CPU Ratio diye yazan her Auto ayarı üzerinde bulunuyordu. Ben kendi işlemcim 3.7GHz olduğu için orayı 37.00 yaptım. Sizin işlemcinin 3.5GHz yani 35 tane 100MHz çarpanınız var bu yüzden 35.00 yazın sorunu çözün. Ancak şunu belirtmem gerekir ki açılış hızına dahi etki ediyor.
@Alessandro Del Piero, hocam sanırsam sorununuzu çözdüm ancak anakartınızda ki CPU Ratio ayarını bulmanız gerekecek.
Fotoğraf üzerinde gördüğünüz gibi işlemci tamamen kendi base frekansı üzerinde kaldı.
CPU Ratio diye yazan her Auto ayarı üzerinde bulunuyordu. Ben kendi işlemcim 3.7GHz olduğu için orayı 37.00 yaptım. Sizin işlemcinin 3.5GHz yani 35 tane 100MHz çarpanınız var bu yüzden 35.00 yazın sorunu çözün. Ancak şunu belirtmem gerekir ki açılış hızına dahi etki ediyor.
Son düzenleme: