Sentinus

Uzman
  • Anakart: MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
  • Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1050 Ti Aero ITX 4G OC.
  • RAM: Crucial 8 GB 2400 MHz SO-DIMM CL17 CT8g4sfs824a 8x2.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
Minidump oluşmuyor o yüzden böyle paylaştım.
Sims 4 oynarken verdi.

Ekran görüntüsü 2025-08-30 215914.webp

Ekran görüntüsü 2025-08-30 215919.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-30 215923.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-30 215932.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-30 215937.webp

Anladım. Tüm olaylar bunlar mı? Zira bu olaylar sadece 7 8 dakikalık zaman aralığında olan olaylar sadece.

0xEF ile mavi ekran yemişsin. Dump dosyası da oluşmamış. 0xEF hatasının da köklendiği 2 3 şey var ki bunlardan iki ihtimal genel hatlarıyla donanım hatası veya direkt NT hatası olarak söylenebilir. Tabii daha detayına inilirse farklı yorumlar da yapılabilir.

Buradan kesin bir çıkarım yapmak yine de doğru değil. Eğer ki varsa fazlası, tüm olaylarınızı paylaşın. Farklı şeyler varsa göze çarpabilir.

1 ayda sadece 1 kere sistem çökme kaydı almış gene olarak. İlk defa mı oldu? Yaşanan mavi ekran hatası kıllandırsa da bir defa olduysa bir süre daha gözlemlemeni isteyeceğim. 1 ayda sistem çok fazla kayıt da almamış haliyle de bu da kıllandırmadı pek.

Eğer 1 ayda fazlaca kez mavi ekran yaşadıysan ve bunları kaydetmediyse belki bir nebze NVMe disklerde gördüğümüz bir sorun olarak yorumlayabiliyoruz ama direkt disk hatası demek için de elimizde daha fazla bilgiye ihtiyacımız olacak.

1 ayda sadece 1 kere sistem çökme kaydı almış gene olarak. İlk defa mı oldu? Yaşanan mavi ekran hatası kıllandırsa da bir defa olduysa bir süre daha gözlemlemeni isteyeceğim. 1 ayda sistem çok fazla kayıt da almamış haliyle de bu da kıllandırmadı pek.

Eğer 1 ayda fazlaca kez mavi ekran yaşadıysan ve bunları kaydetmediyse belki bir nebze NVMe disklerde gördüğümüz bir sorun olarak yorumlayabiliyoruz ama direkt disk hatası demek için de elimizde daha fazla bilgiye ihtiyacımız olacak.

Çünkü olay görüntüleyici kayıtlarını temizliyorum.
Hata alınca tekrar geliyor.

1 kere almadım 4 5 kere aldım Sims 4 de.

Tekrar oyuna gireceğim şimdi bakacağım.