Merhaba, bende R5 5600 işlemci var, stok fan ile çalışıyor ve bir hayli ısınıyor. 95 derecelere çıkıyor, termal macununu yenileyeceğim, tahminen 2 yıldır yenilemiyorum ve üstüne X123 soğutucu alsam olur mu, 2. elde 400 TL'ye buldum, sıfır da alabilirim, fakat gerekli değil gibime geldi. Sizce gerekli mi? Onun yerine kablosuz mouse almak istiyorum çünkü.
Sesinden rahatsız olmazsanız ve stok fanı gözden çıkardıysanız yapılabilir. Macun yenilenmiş ve son hızda PBO kapalıyken en fazla 85 derecelere çıkar diye düşünüyorum. Şahsen ben X123 almazdım, aşırı albenisi olan çok sıcaklık farkı sağlayacak bir soğutucu değil kendisi.
Kışta gelmek üzere zaten, para biriktirip yaz gelmeden 1500TL-2000TL bandında Dual Tower soğutuculara yönelmenizi önerebilirim. Peerless Assassin ve Phantom spirit önerebilirdim ancak stok sorunlarından dolayı aşırı fahiş fiyatlara satılmakta. Bulursanız 2. el bu ikiliye bakabilirsiniz, PBO açıkken vs. hiç sorun yaşamazsınız.
Sesinden rahatsız olmazsanız ve stok fanını gözden çıkardıysanız yapılabilir. Macun yenilenmiş ve son hızda PBO kapalıyken en fazla 85 derecelere çıkar diye düşünüyorum. Şahsen ben X123 almazdım, aşırı albenisi olan çok sıcaklık farkı sağlayacak bir soğutucu değil kendisi.
Kışta gelmek üzere zaten, para biriktirip yaz gelmeden 1500TL-2000TL bandında Dual Tower soğutuculara yönelmenizi önerebilirim. Peerless Assassin ve Phantom spirit önerebilirdim ancak stok sorunlarından dolayı aşırı fahiş fiyatlara satılmakta. Bulursanız 2. el bu ikiliye bakabilirsiniz, PBO açıkken vs. hiç sorun yaşamazsınız.
Beklentinize göre değişir. Aktif olarak PBO açılmış şekilde mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı? Tam yükteyken X123 ile en fazla 80 dereceleri görebilir. Dediğim gibi stok fandan daha iyi ama işlemcinizin soğuk çalışmasını istiyorsanız yeterli gelmeyecektir.
Beklentinize göre değişir. Aktif olarak PBO açılmış şekilde mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı? Tam yükteyken X123 ile en fazla 80 dereceleri görebilir. Dediğim gibi stok fandan daha iyi ama işlemcinizin soğuk çalışmasını istiyorsanız yeterli gelmeyecektir.