21312

Uzman
Merhaba, bende R5 5600 işlemci var, stok fan ile çalışıyor ve bir hayli ısınıyor. 95 derecelere çıkıyor, termal macununu yenileyeceğim, tahminen 2 yıldır yenilemiyorum ve üstüne X123 soğutucu alsam olur mu, 2. elde 400 TL'ye buldum, sıfır da alabilirim, fakat gerekli değil gibime geldi. Sizce gerekli mi? Onun yerine kablosuz mouse almak istiyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi soğutur diyemem ama stok fandan iyidir. PBO kapalı kış günü sorun yaşamazsınız ama yazları biraz ısınabilir. PBO açacaksanız iş görmez.

Çok iyi soğutur diyemem ama stok fandan iyidir. PBO kapalı kış günü sorun yaşamazsınız ama yazları biraz ısınabilir. PBO açacaksanız iş görmez.

Hocam 95 derecelere çıkıyor su anlık, macun yenileyeceğim, stok fanın fanını fullesem, nasıl olur? Almaya değer bir fark olur mu?

Hocam 95 derecelere çıkıyor şu anlık, macun yenileyeceğim, stok fanın fanını fullesem, nasıl olur? Almaya değer bir fark olur mu?

Sesinden rahatsız olmazsanız ve stok fanı gözden çıkardıysanız yapılabilir. Macun yenilenmiş ve son hızda PBO kapalıyken en fazla 85 derecelere çıkar diye düşünüyorum. Şahsen ben X123 almazdım, aşırı albenisi olan çok sıcaklık farkı sağlayacak bir soğutucu değil kendisi.

Kışta gelmek üzere zaten, para biriktirip yaz gelmeden 1500TL-2000TL bandında Dual Tower soğutuculara yönelmenizi önerebilirim. Peerless Assassin ve Phantom spirit önerebilirdim ancak stok sorunlarından dolayı aşırı fahiş fiyatlara satılmakta. Bulursanız 2. el bu ikiliye bakabilirsiniz, PBO açıkken vs. hiç sorun yaşamazsınız.

Hocam 95 derecelere çıkıyor su anlık, macun yenileyeceğim, stok fanın fanını fullesem, nasıl olur? Almaya değer bir fark olur mu?
Stok fana kıyasla tabiki fark olur.

Ayrıca kasa size yakınsa stok fanın sesi uçakla yarışır. 😀

Kasa modelinizi tam olarak yazabilir misiniz?

Sesinden rahatsız olmazsanız ve stok fanını gözden çıkardıysanız yapılabilir. Macun yenilenmiş ve son hızda PBO kapalıyken en fazla 85 derecelere çıkar diye düşünüyorum. Şahsen ben X123 almazdım, aşırı albenisi olan çok sıcaklık farkı sağlayacak bir soğutucu değil kendisi.

Kışta gelmek üzere zaten, para biriktirip yaz gelmeden 1500TL-2000TL bandında Dual Tower soğutuculara yönelmenizi önerebilirim. Peerless Assassin ve Phantom spirit önerebilirdim ancak stok sorunlarından dolayı aşırı fahiş fiyatlara satılmakta. Bulursanız 2. el bu ikiliye bakabilirsiniz, PBO açıkken vs. hiç sorun yaşamazsınız.
Anladım hocam, param var fakat gerek var mı bilmiyorum, çok da düşmüyormuş sıcaklık.
Stok fana kıyasla tabiki fark olur.

Ayrıca kasa size yakınsa stok fanın sesi uçakla yarışır. 😀

Kasa modelinizi tam olarak yazabilir misiniz?
O kadar olur mu ya?
Bu sanirim.

Anladım hocam, param var fakat gerek var mı bilmiyorum, çok da düşmüyormuş sıcaklık.

O kadar olur mu ya?
Bu sanirim.
Kasanız bu ise 154mm CPU fan yüksekliği desteği var.

Thermalright Assassin King 120SE modeli işinizi fazlasıyla görecektir. (148mm yüksekliğe sahip.)

Normalde Assassin Spirit 120 Plus V2 önericektim fakat 154mm yüksekliğe sahip. Cama temas eder.

Kasanız bu ise 154mm CPU fan yüksekliği desteği var.

Thermalright Assassin king 120SE modeli işinizi fazlasıyla görecektir. (148mm yüksekliğe sahip.)

Normalde Assassin spirit 120 Plus V2 önerecektim fakat 154mm yüksekliğe sahip. Cama temas eder.

Hocam peki iyi bir fark olur mu, X123 alsam yeterli mi yani. 5600 çok ısınmayan bir işlemci diye biliyorum. İleride alabilirim Assassin spirit.

Beklentinize göre değişir. Aktif olarak PBO açılmış şekilde mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı? Tam yükteyken X123 ile en fazla 80 dereceleri görebilir. Dediğim gibi stok fandan daha iyi ama işlemcinizin soğuk çalışmasını istiyorsanız yeterli gelmeyecektir.

Beklentinize göre değişir. Aktif olarak PBO açılmış şekilde mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızı? Tam yükteyken X123 ile en fazla 80 dereceleri görebilir. Dediğim gibi stok fandan daha iyi ama işlemcinizin soğuk çalışmasını istiyorsanız yeterli gelmeyecektir.

PBO kapalı, macun da surecegim, oyunlarda 80'i geçmesin yeter, tamamen kuru şu an işlemci.