KrmTrn

Uzman
Selam, malum ekonomi ve RAM krizinden dolayı sistem güncellemesi yapmak çok zor oldu artık. Elimde 5600 işlemci var, şu an için 6700XT ile kullanıyorum. 5070-9060XT-9070-9070XT bu ekran kartlarında hangisinde 2K'da darboğaz olmadan performanslı çalışır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbirinde olmaz, bende 4K için i3-12100F ile 3080 kullanıyorum. 4070S gücünde olduğu için senin 5070Ti kadar yolun vardır. Olmazsa PBO açarsın.

Selam, malum ekonomi ve RAM krizinden dolayı sistem güncellemesi yapmak çok zor oldu artık. Elimde 5600 işlemci var, şu an için 6700XT ile kullanıyorum. 5070-9060XT-9070-9070XT bu ekran kartlarında hangisinde 2K'da darboğaz olmadan performanslı çalışır?

Bütçe yetiyorsa ve CUDA çekirdeği lazım değilse 9070XT. İleride sistemi AM5 veya AM6 gibi bir platforma yükseltirseniz yine bu kartı kullanabilirsiniz. Hem listelediğiniz kartlardan daha iyi.

Darboğazı minimum seviyeye indirmek için olabildiğince GPU'ya yüklenin.

Çok araştırdım hep dar boğaz yapar diyorlardı.Bu %1 low FPS kısmı ne oluyor genelde videolarda o yüksek çıkıyor.

GPU ya nasıl yüklenicem oyunlarda,grafik yükselterek mi.

Önerim bütçene göre seçim yapmak. işlemci gerektiren oyunlarda evet biraz darboğaz yaşarsın ancak gelişen grafik teknolojileri birçok konuda fps kayıplarını ortadan kaldırıyor (amd:fsr, Nvidia:DLSS ). Fsr4 destekli ya da Dlss4 destekli kartları tercih edersen yüksek çözünürlüklerde de fps kaybı yaşamazsın. Nvidia mı AMD mi dersen Nvidia teknolojik olarak driverları ile halen önde ancak AMD saf kas gücünde gayet başarılı.

Önerim bütçene göre seçim yapmak. İşlemci gerektiren oyunlarda evet biraz darboğaz yaşarsın ancak gelişen grafik teknolojileri birçok konuda FPS kayıplarını ortadan kaldırıyor (AMD: FSR, NVIDIA: DLSS ). FSR4 destekli ya da DLSS4 destekli kartları tercih edersen yüksek çözünürlüklerde de FPS kaybı yaşamazsın. NVIDIA mı AMD mi dersen NVIDIA teknolojik olarak driverları ile halen önde ancak AMD saf kas gücünde gayet başarılı.

O zaman 9070XT almak daha mantıklı evet 5070 de o yüzden biraz aklımı kurcaladı :)

Çok araştırdım hep dar boğaz yapar diyorlardı.Bu %1 low FPS kısmı ne oluyor genelde videolarda o yüksek çıkıyor.

GPU ya nasıl yüklenicem oyunlarda,grafik yükselterek mi.
%1 ve %0.1 hissedilen FPS değeri/akıcılık olarak düşünebilirsiniz.

Bu değerler ne kadar yüksek ise o kadar iyi.