kurasaki

Çalışkan
Selam,

İşlemcim Ryzen 5 5600, soğutucum SE-214-XT. Overclock hakkında bir sürü konu okudum farklı farklı forumlarda fakat aklıma yatmayan bir takım şeyler oldu.

Öncelikle all core negative -30 ile iki sene bilgisayarı kullandım ve bir kere bile çökme, yeniden başlatma, hata vs. ile karşılaşmadım. Kendi overclock ayarlarım şu şekilde: PBO limitlerim 140 90 135 . +200 Boost, Curve Optimizer en iyi iki çekirdek negative 25 kalanı 30 şeklinde.

Cinebench R23 testim 11400 civarı puan veriyor ve bu kısmen düşük geldi, üstünü göremedim. Bazen Cinebench R23 test esnasında kapanıyor bazen kapanmıyor.

Bu aşamada ne yapmalıyım? Teşekkürler.

@AceTeq Etiketliyorum kusura bakmayın, çoğu konuda bulunmuşsunuz ve düşünceleriniz benim için çok değerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız güçlü mü? VRM'lere güvenerek OC yapmıyorsunuz umarım
Giriş seviyesi bir anakart. Gigabyte B450M K

EDC yetersiz, 150A yapın. 75 derece Throttle koyup test edin birde.
Tamam. Throttle 75 yapmamızın sebebi nedir?

EDC yetersiz, 150A yapın. 75 derece Throttle koyup test edin birde.
1748712169922.webp

1748712210666.webp

Cinebench testin ortasında kapandı ortalamayı böyle gösterebilirim. Hatta direkt testin başında kapanıyor.

Son düzenleme:
75 derece iyi bir aralık o yüzden. O zaman bazı ofsetler stabil değil. İyi çekirdekler fazla voltaj istemeyenler yani en düşük voltaj ile stabilitesini koruyan çekirdeklerdir. Yarım saat Core Cycler çalıştırır mısın?

Ctrl+C ile testi sonlandırabilirsiniz.

Cinebench R23 testim 11400 civarı puan veriyor ve bu kısmen düşük geldi, üstünü göremedim.
Aldığın puan gayet iyi, 12 bin üstü için düzgün işlemciye veya daha iyi soğutmaya ihtiyacın var.

Bu yüzden puandan ziyade stabiliteye uğraşmanı öneririm, R23'te bile kapanıyorsa birçok oyunda ana menüyü zor görürsün.

Aldığın puan gayet iyi, 12 bin üstü için düzgün işlemciye veya daha iyi soğutmaya ihtiyacın var.

Bu yüzden puandan ziyade stabiliteye uğraşmanı öneririm, R23'te bile kapanıyorsa birçok oyunda ana menüyü zor görürsün.
Aksine bu ayarlarda hiçbir oyunda problem yaşamadım. Oyunlar çoğunluk olarak işlemci üzerine olmasına rağmen hemde.

75 derece iyi bir aralık o yüzden. O zaman bazı ofsetler stabil değil. İyi çekirdekler fazla voltaj istemeyenler yani en düşük voltaj ile stabilitesini koruyan çekirdeklerdir. Yarım saat Core Cycler çalıştırır mısın?

Ctrl+C ile testi sonlandırabilirsiniz.
1748727334182.webp

Son düzenleme:
OCCT indirip işlemci kısmından resim atar mısın? OCCT'nin hata tespiti daha hassas.
1748730595969.webp

Seçmem gereken bir şey var mı böyle başlatayım mı?

OCCT indirip işlemci kısmından resim atar mısın? OCCT'nin hata tespiti daha hassas.
1748731001009.webp

Testi başlatır başlatmaz bir kadın hata hata hata diye bağırmaya başladı hocam

1748731659951.webp

Curve Optimizer ayarlarına girip 0. ve 1. çekirdeğin offsetlerini düşürüp -15 yaptım. 10 dakikalık test sonucunda herhangi bir hata almadım görüşlerinizi bekliyorum.
1748735622006.webp

Son düzenleme:
Uuuuuu, ne hata vermiş be. Hata veren çekirdeklerin voltajını arttırman iyi olmuş. Ancak hala tam anlamıyla stabil diyemem. Tüm çekirdekleri hata verene kadar kademe kademe voltajını düşür. Hata almaya başladığında, tekrar birim birim arttırmaya başla. Eğer en az 4-6 saat hata almazsan sorun yoktur. Hata almaya devam edersen birim birim arttırmaya devam edersin, ta ki hata almayana kadar. Core Cycling yazan yer var. O test Core Cycler programını taklit eder, otomatik olarak sırasıyla çekirdeklere load eder. Farkı çekirdeğin izleğine de yüklenir. Çekirdeklere ne kadar süre yükeneceğini de seçebilirsiniz, 5 dakika idealdir. Herhangi bir sistem çökmesi yaşamamak için ayarlardan hata sırasında testi otomatik durdur seçeneğini aktif edebilirsiniz.