Bütçe
1200

Blassen

Uzman
İşlemci soğutucum bozulduğu için yeni işlemci soğutucu bakıyorum. Önerdiğiniz bir marka model var mı? Thermaltake düşünüyorum. Sıvı yerine hava soğutma daha iyi olur.

R5 5600 ile Thermalright Assassin Spirit 120 Evo ARGB modelini kullanıyorum, kışın ilk aldığımda tam yükte 50-52 derece (eski kasamda Sharkoon TG5 model) şuanda da havalar sıcakken tam yükte 55-60 derece (yeni kasamda Lian Li Dan A3). Kesinlikle öneririm, görünüşü de güzel, soğutma olarak da R5 5600 ile resmen tencere kapak gibi oldular, ısı değerleri tam olması gereken seviyelerde 😂Aşağıya da ekran görüntüsü bırakıyorum.

Not: Yeni kasamda ekran kartım yüzünden intake fanı takamadım, hava akışı daha düzgün bir kasada 3-5 derece daha aşağıda çalışır muhtemelen.

Düzenleme: Benim kullandığım modelin stokta olmadığını fark ettim. Onun yerine 120cm fanı olan 4 ısı borulu ya da daha büyük herhangi bir Thermalright ya da DeepCool kule soğutma alabilirsiniz. 2 fanlı devasa soğutmalara gerek yok, ileride 100w+ bir işlemciye geçmek gibi bir planınız yoksa boşa para harcamayın derim.

1756840340161.webp

Son düzenleme:
Burst Assassin 1100TL bütçeme uygun aslında herkeste önerdi alayım onu.
Aynı fiyata şahsen görüntüsünü daha çok beğendiğimden Assassin Spirit almanızı önerebilirim. Isı borusu sayıları aynı, fanları muhtemelen aynı tek fark görüntü, seçenek olsun diye atıyorum gibi 😂

Düzeltme: Isı borusu sayıları aynı değilmiş. Burst modelinde 6 Spirit de 4 ısı borusu var, ama seçenek olsun. İkisi de soğutma konusunda problem çıkarmazlar.