simsekmahmut40

Çalışkan
Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin. Bir sürü şey denedim. Sorunu çözemedim. İşlemci birden 80-90 dereceye çıkıyor. Herhangi bir şey yapmadım bilgisayara. Bir gün sabah açtım bilgisayarı böyle. Macunu değiştirdim bugün. Format attım. Yok düzelmedi. Gözünüzü seveyim yardım edin, neden olur bu? Fan da yükseliyor, haliyle uçak kalkıyor gibi ses geliyor bir anda. AI Suite uygulamasından kontrol ettiğimde CPU Package çok yükseliyor. Bu arada bu olanlar boşta iken oluyor. Yük falan yokken yani. Google açsam bile yükseliyor.

BIOS sıfırladım, güncelledim yine olmadı. Stok fan kullandım, yine düzelmedi. Fare oynatınca, tarayıcıyı açınca, boşta, oyunda her zaman böyle. Her şeyi denedim. En son W10 yükledim yine olmadı.

Anlayamadım. Lütfen yardım edin 🙏🏻
  • Cougar Poseidon Elite ARGB 360mm sıvı soğutucu
  • Termal macun: Cooler Master High Performance
  • Ryzen 5 5600
(W11 25H2 güncellemesi yapmıştım ondan sonra oldu bu durum, ondan kaynaklı olma şansı var mı bilmiyorum)
(Stok fan ile denedim, onda da olmuyor.) Neredeyse her şeyi denedim...

Adsız2.webp

ARKADAŞLAR GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM HİÇBİR ÇÖZÜM BULAMADIM DELİ OLUCAM LÜTFEN YETKİLİ BİRİSİ VARSA YARDIM ETSİN :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten stok fan ile de denediğimi belirtmiştim mesajın alt kısmında.

Arkadaşın da dediği gibi önce başka bir işlemci soğutucu ile deneyin, eğer sıcaklıklar düşüyorsa sıvı soğutucunuz tıkanmış/arızalanmış olabilir.
Denedim her şeyi denedim bir çözüm bulamadım.

Sıvı soğutucu pompası kaç devirde çalışıyor?
Pompa fullde de çalışsa aynı durum var. Normal de çalışsa aynı durum var. Ona da baktım.

Bilgisayar boşta duruyorken mesela şuan bomboş mesaj yazmayı bıraktım diyelim, birden yükseliyor fan sesi ve derece.
Değişik bir sorun var arkadaşlar anlamanız açısından söylüyorum. Pompa,macun,bios,sistem formatı,kule-stok fan, undervolt, sök-tak
aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Olmuyor yani. Sizinde aklınızda bulunsun ona göre yorum yazın diye söylüyorum.

Zaten stok fan ile de denediğimi belirtmiştim mesajın alt kısmında.

Denedim her şeyi denedim bir çözüm bulamadım.

Pompa fullde de çalışsa aynı durum var. Normal de çalışsa aynı durum var. Ona da baktım.

Bilgisayar boşta duruyorken mesela şuan bomboş mesaj yazmayı bıraktım diyelim, birden yükseliyor fan sesi ve derece.
Değişik bir sorun var arkadaşlar anlamanız açısından söylüyorum. Pompa,macun,bios,sistem formatı,kule-stok fan, undervolt, sök-tak
aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Olmuyor yani. Sizinde aklınızda bulunsun ona göre yorum yazın diye söylüyorum.
Güç seçeneklerinden dengeliye geçiyorum biraz daha hafifliyor ama yine de yükseliyor. Nihai ve Yüksek performans da uçuyor zaten şuan dengeli de kullanmak durumunda kalıyorum. Çok kötü değil, kötü yani şuan. Öyle diyim.

Son düzenleme:
Anakartınız nedir? UV yaptığınızı belirtmişsiniz. Bir de frekansı kilitleyelim.

4.45GHz verip 1.15v override ile HWiNFO kullanarak anakart sensörleri ile paylaşır mısınız? Cinebench R23 tavsiye ederim test için.

PBO ve CPB kapalı olsun.

Anakartınız nedir? UV yaptığınızı belirtmişsiniz. Bir de frekansı kilitleyelim.

4.45GHz verip 1.15v override ile HWiNFO kullanarak anakart sensörleri ile paylaşır mısınız? Cinebench R23 tavsiye ederim test için.

PBO ve CPB kapalı olsun.

Anakart modelim B550 Plus Wi-Fi II.

Bunu yapamam o kadar çok detaylı şeye giremem aşırı bilgili değilim. Yanlış bir şey yaparsam benim için daha kötü olur. Dediğinizi yapmak için çok bilgili olmam lazim o yüzden sıkıntı çıkarsa bir şey yapamam yani.

Anakart modelim B550 Plus Wi-Fi II.

Bunu yapamam o kadar çok detaylı şeye giremem aşırı bilgili değilim. Yanlış bir şey yaparsam benim için daha kötü olur. Dediğinizi yapmak için çok bilgili olmam lazim o yüzden sıkıntı çıkarsa bir şey yapamam yani.

En kötü ihtimalle düşük voltajdan dolayı sistem reset atar korkmanıza gerek yok.

En kötü ihtimalle düşük voltajdan dolayı sistem reset atar korkmanıza gerek yok.
Dediğiniz şeyi bana tek tek anlatmanız lazım ki yapabileyim yoksa mümkün değil anlamam :) :/

PBO ve CPB'u 'disabled' yaptım şuan boşta 52-55-60 derecelere düştü. Ani hızlanmalar olmuyor. Ama tabiki bu geçici bir çözüm. Oyunda iken 70-71 derecelere çıkıyor ki bu normal. Ama dediğim gibi bu ''geçici bi çözüm'' gibi geldi bana..

Şimdilik çözüldü gibi ama dediğim gibi 'muhtemelen geçici'..

Dediğiniz şeyi bana tek tek anlatmanız lazım ki yapabileyim yoksa mümkün değil anlamam :) :/

PBO ve CPB'u 'disabled' yaptım şu an boşta 52-55-60 derecelere düştü. Ani hızlanmalar olmuyor. Ama tabii ki bu geçici bir çözüm. Oyunda iken 70-71 derecelere çıkıyor ki bu normal. Ama dediğim gibi bu "geçici bir çözüm" gibi geldi bana.

Şimdilik çözüldü gibi ama dediğim gibi 'muhtemelen geçici'.

O ayarları açmadığınız sürece kalıcı olur. Cinebench R23 testinde all Core yüke sokarken HWiNFO ile işlemci anakart değerlerini SS olarak paylaşırsanız yorumda bulunabiliriz.