Çözüldü R5 5600 işlemcinin çekirdek hızı anlık 277'MHz düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sercan06

Uzman
Yer
Ankara
Ne yaparsam yapayım "Default" ayarlarda veya voltaj düşürüp denesem de yapıyor. Yeni aldığım işlemcim böyle 4-5dk arayla 277 MHz gösteriyor anlık 1 sn sürmeden saniselik bir olay oluyor. Oyun içinde bu olay olunca sayısal olarak FPS düşüşü yaşamıyorum. Ne yapmam lazım görmezden mi geleyim bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Default yapıp iki tane ayarı kapatınca (Precision Boost OverDrive, Core per. Boost) kendi 3500MHz halinde düzgün çalıştı. Aynı şekil kendim 35X çarpan yaptım, düşme yasandı aynı şekil. Çarpanı ellemedim, sadece Voltaj ayarını 1.025V filan yaptım yine düştü. Anakart galiba böyle çalıştırıyor. Birinin şu ayarı kapat düzelir demesini beklemiştim. BIOS güncellemesi gelirse, ileride düzelir belki.

Sorunu Çözdüm;

Başta 3.5 MHz stok hızında sorun yapmıyor demiştim ama uzun sürede yine 277 MHz düştü.

AMD Ryzen Master programını kurmak sorunuma çözüm oldu. Oradan çekirdek hızını 4.4 MHz yaptım, 1.2V verdim manuel ayarlar ile. Yarım saat civarı oyunda denedim, o değere düşmedi.

Anakartım ASUS B450 M-K II, BIOS Güncel; 3-4 ay önce çıktı daha ama bu işlemciyi stabil çalıştırmıyor kendi ayarları ile. Bu işlemci düzgün çalışmıyorsa bu programı deneyin, çok kötüleyen oluyor diye başta kurmamıştım.

HWMonitor kullanmayı bırakman lazım. Oyun bütün çekirdekleri aynı anda kullanmayabilir, boşta olan çekirdekler frekans düşürebilir normaldir.

Hocam çok saçma bir düşüncem var. Belki termal macun kaçmıştır ve arada bir şase yapıp işlemciyi duraklatıyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Yahu düşüş yok, saniyelik olay. Salla gitsin, zararı da yok.

Zamanında 15fps oyun oynayan adamlarız sonuçta

İletken versiyonu yok mu?
Elektrik iletkeni olursa zarar verir  i
İlla iletken istersen bir paket demir tozu ile karıştır.

Ama bu dediğim normal macun için. Kullanımı daha zor olan sıvı termal var elektrik iletkeni.

HWMonitor kullanmayı bırakman lazım. Oyun bütün çekirdekleri aynı anda kullanmayabilir, boşta olan çekirdekler frekans düşürebilir normaldir.
CPU Z programında görebilmem anlık durumu. HWinfodan pek bir şey anlamıyorum onu yapınca degişim oluyor 277 desede.
Eski R5 5500 işlemci de olmuyordu bu olay sabit gösteriyordu.

ısınma problemi gibi geldi
Aslında yükte yada %30 işlemci kullanılan oyunda da yapıyor. Sıcaklığı boşta 40 yükte 60 altına da düşürsem yapıyor.
Hocam çok saçma bir düşüncem var. Belki termal macun kaçmıştır ve arada bir şase yapıp işlemciyi duraklatıyordur.
Bunu ilk aldığımda 2-3 gün macunsuz kullandım. 10 derece daha sıcakken yapıyordu. Belki ondandır diye macun kullandım 10 derece düştü kule tipi soğutucuda var.

Ekran Kartı RX580 8gb biraz düşük kalıyor bu işlemciye göre belki ondan yapıyordur diyecem. R5 5500 işlemcide yapmazdı çünkü sabit çalışırdı.

Yahu düşüş yok, saniyelik olay. Salla gitsin, zararı da yok.

Zamanında 15fps oyun oynayan adamlarız sonuçta
Aslında zamanında değil ekran kartını GTX 750Tİ yerine RX 580 8GB taktım 1 ay önce. Drop olsa da farkı ben anlamam. Sayısal bakıyorum Elden Ring min ayarlarda hareket etmeden bekledim. 277 bile olsa 60FPS stabil çalıştı. Hatta %1FPS halide öyleyken değişmedi durum. Oynarken Min 33FPS filan düştüğü oluyor sabit bir odada Boss ile kapışırken düşmüyor gerçi. Beni işkillendirdi o değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…