14330

Uzman
Dostlar az önce PSU'yu değiştirdim. Önceki PSU'yla da böyle miydi hatırlamıyorum lakin Power ve CPU testlerinde anlık işlemci Watt'ım 115W'dan 50W'a düşüyor sonra tekrar 115W'ta seyrediyor. Sıcaklık da düştüğü zaman 80 dereceden 40'lara inmiş oluyor. İşlemcim 5600. OCCT'de problem olabilir mi? Ya da sistemimde problem olabilir mi? Kullanışımda bir problem yok. Az önce bir oyun denedim onda da sıkıntı olmadı.

Son düzenleme:
115 çok yüksek, ben de Ryzen 5600X kullanıyorum ama 100 Watt bile zar zor çekiyor, muhtemelen aşırı ısınma oluyor ve gücünü bir anda düşürüyor.

Olabilir hocam. Ben de öyle tahmin ediyorum. Şimdi Bios güncellemesi attım. Güncelleme gelmiş PBO'yu kapatıp deneyeceğim. PBO da Auto'daymış gerçi. Kendim PPT ayarlamadım 115W diye. Muhtemelen anakartın kendi ayarları bunlar.

Düzeltme: Şimdi BIOS güncellemesinden sonra PBO'yu Auto'da 77W üstü çekmemeye başladı. Bahsettiğim şey de yaşanmadı. 1 dakikalık testte önceden 115W'tan 50'lere düşüyordu. Şimdi düzeldi o problem. Tekrar yaptım ve maksimum 78W çekip, 77-76W'larda seyir ediyor şu an. Bios update'lik bir problem olabilir belki de bilmiyorum. Update attıktan sonra düzeldi hocam sağolun. Benim de ilk aklıma sıcaklık limiti geldi.

Olabilir hocam. Ben de öyle tahmin ediyorum. Şimdi Bios güncellemesi attım. Güncelleme gelmiş PBO'yu kapatıp deneyeceğim. PBO da Auto'daymış gerçi. Kendim PPT ayarlamadım 115W diye. Muhtemelen anakartın kendi ayarları bunlar.

Düzeltme: Şimdi BIOS güncellemesinden sonra PBO'yu Auto'da 77W üstü çekmemeye başladı. Bahsettiğim şey de yaşanmadı. 1 dakikalık testte önceden 115W'tan 50'lere düşüyordu. Şimdi düzeldi o problem. Tekrar yaptım ve maksimum 78W çekip, 77-76W'larda seyir ediyor şu an. Bios update'lik bir problem olabilir belki de bilmiyorum. Update attıktan sonra düzeldi hocam sağolun. Benim de ilk aklıma sıcaklık limiti geldi.
Sevindim, iyi kullanımlar.

115 çok yüksek, ben de Ryzen 5600X kullanıyorum ama 100 watt bile zar zor çekiyor, muhtemelen aşırı ısınma oluyor ve gücünü bir anda düşürüyor.

Ben statik olarak 4.65GHz sabit 110W çekiyorum. Gayet normal bir tüketim.

Rekor olarak 151w çektim.
Olabilir hocam. Ben de öyle tahmin ediyorum. Şimdi BIOS güncellemesi attım. Güncelleme gelmiş PBO'yu kapatıp deneyeceğim. PBO da Auto'daymış gerçi. Kendim PPT ayarlamadım 115W diye. Muhtemelen anakartın kendi ayarları bunlar.

Düzeltme: Şimdi BIOS güncellemesinden sonra PBO'yu Auto'da 77W üstü çekmemeye başladı. Bahsettiğim şey de yaşanmadı. 1 dakikalık testte önceden 115W'tan 50'lere düşüyordu. Şimdi düzeldi o problem. Tekrar yaptım ve maksimum 78W çekip, 77-76W'larda seyir ediyor şu an. BIOS Update'lik bir problem olabilir belki de bilmiyorum. Update attıktan sonra düzeldi hocam sağ olun. Benim de ilk aklıma sıcaklık limiti geldi.

Güncelleme ile base ayarlara çekmişsin hocam. Ondan düzeldi.

Son düzenleme:
Ben statik olarak 4.65GHz sabit 110W çekiyorum. Gayet normal bir tüketim.

Rekor olarak 151w çektim.

Güncelleme ile base ayarlara çekmişsin hocam. Ondan düzeldi.

Aynen güncelleme sonrası base ayarlarına döndü. PBO ayarlamak ve doğru OC veya Undervoltu ayarlamakla uğraşmak istemedim açıkçası. Auto'da bıraktım o yüzden. Anakartım zaten 4 pin CPU kablosundan güç alıyor. Çok fazla Watt'u yükseltmeme izin vereceğini de sanmıyorum. 115Watt bana da biraz fazla geldi 5600 işlemci için. Diğer kasamda da 7700 var. 90W'a sabitledim -20 all core yaptım daha stabil, daha serin ve daha iyi çalışıyor. Gerçi arada DDR5 ve DDR4 var tabii ki de ama.

5600'ü 100W üzeri kullansam çok bir önemi olur muydu ki? Sıradan düz oyuncuyum. Bu kasayı da hanımla CS atmak için topladım düşük bütçeli. 4060'la 1080P'de kullanıyorum. 70W ve 100W arasında pek belirgin farklar olur muydu? Öğrenmek için soruyorum sadece, teşekkürler.

Aynen güncelleme sonrası base ayarlarına döndü. PBO ayarlamak ve doğru OC veya undervoltu ayarlamakla uğraşmak istemedim açıkçası. Auto'da bıraktım o yüzden. Anakartım zaten 4 pin CPU kablosundan güç alıyor. Çok fazla Watt'u yükseltmeme izin vereceğini de sanmıyorum. 115watt bana da biraz fazla geldi 5600 işlemci için. Diğer kasamda da 7700 var. 90W'a sabitledim -20 all Core yaptım daha stabil, daha serin ve daha iyi çalışıyor. Gerçi arada DDR5 ve DDR4 var tabii ki de ama.

5600'ü 100W üzeri kullansam çok bir önemi olur muydu ki? Sıradan düz oyuncuyum. Bu kasayı da hanımla CS atmak için topladım düşük bütçeli. 4060'la 1080P'de kullanıyorum. 70W ve 100W arasında pek belirgin farklar olur muydu? Öğrenmek için soruyorum sadece, teşekkürler.

5600 zaten 100W üstü güç tüketmeyi seviyor. Sorun olmaz.

Bu arada o 4 pin CPU portu +-170W verebiliyor.

Son düzenleme:
5600 zaten 100W üstü güç tüketmeyi seviyor. Sorun olmaz.

Bu arada o 4 pin CPU portu +-170W verebiliyor.

Anladım hocam. 115W ve 70W arasında da büyük bir fark görür müyüz ki 4060'lı bir kasada? Açıkçası OC'dan ziyade bana Undervoltlar daha mantıklı geliyor. Diğer sistemimde de kasa küçük, soğutması iyi değil diye undervolt yapmıştım. Oyunlarda herhangi bir problem yaşamıyorum şu an. Belki ileride ekran kartını büyütürsem dediğiniz gibi 115W'larda denerim.