minidump
Bir kaç tane minidump var, en eskileri ve güncelleri içinde mevcut. Teşekkür ederim şimdiden.
İşlemciyi komple bilgisayarı daha temizleyeli 1 ay olmamıştır. Termal macun toz temizliği vs her şeyi yaptım.
Minidumpları inceledim. İlk 4 dump dosyasının tek bir ortak özelliği var.
Bellek erişim ihlali. (NTSTATUS: 0xC5)
1. dump dosyasında dediğin gibi SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (0x3B) hatası gelmiş. Sendeki dump dosyasını baz aldığımız zaman tek bir sebep var. BattlEye. BEDaisy Anti-Cheat'i bir kaldıralım. FACE-IT, Vanguard da şüpheli olabilir. Anti-Cheat'ler çakışıyor olabilir. Hepsini bir kaldıralım.
2. dump dosyasında yine 0x3B hatası oluşmuş. Bu sefer de sebebi Windows'un FLTMGR isimli sürücüsü. Türkçe meali Dosya Sistemi Filtre Yöneticisi. Yalnız bu direkt hataya sebep olmamış sadece buzdağının görünen yüzü. Bu sürücüyü başka bir sürücü dürtüklemiş. Muhtemelen yine BattlEye.
3. dump dosyasında yine 0x3B hatası. Bunda pek bir ipucu yok.
4. dump dosyasında 0x7E hatası gelmiş. Hata kodu farklı ama yine de 0xC5 durumu var. MediaTek Wi-Fi sürücüsü sebep olmuş. Kullanmıyorsan kaldır, kullanıyorsan da en güncel sürümünü bulup yükle. Sürücün 2015 tarihli.
5. dump dosyasında 0x192 hatası var. Bunun da Türkçe meali; bir sürücü, çalışmaması gereken yerde çalışmaya çalışmış, Windows'un çalışma kurallarına aykırı davranmış. Dolayısıyla Windows da buna engel olmuş ve mavi ekran vermiş. Bu da yine yukarıdaki gibi Anti-Cheat'lerle bağıntılı bir durum.
Bunların hepsi bir yana, gelelim senin anlattıklarına.
B450 dediğin anakarta 3500X takıp, üstüne bir de OC yaptığını söyledin. Bu durumda anakartın mortingen olma ihtimalini kesinlikle göz ardı etmemeliyiz. Çünkü böyle bir işlemcinin, hele ki OC yapılacaksa B serisi değil X serisi bir anakart ihtiyacı doğar. Çünkü işlemciyi sorunsuz çalıştırıp, elektriksel beslemesini yapabilmeli ki kullanabilesin. Benim anladığım kadarıyla, anlattıklarını da göz önüne alınca, muhtemelen anakartının işlemci beslemelerinde hasar oluşmuş diyorum. Dolayısıyla yeni bir anakartta OC yapmadan, XMP/DOCP açmadan, BIOS default, stock ayarlarda kullanıp tekrar test yaparak, mavi ekran hataları kesilecek mi, OCCT hataları bitecek mi diye kontrol etmemiz gerek.
Anakartın yetersizliği yüzünden işlemci de hasar almış olabilir. Bilemiyoruz.
Minidumpların, gerçekten de anlattığım sebeplerden kaynaklı da olabilir, işlemcinin sapıtıp Windows'un kafasını karıştırıp yanlış yönlendirmesiyle de gerçekleşmiş olabilir.
Özetle, ya anakart, ya işlemci. Önce anakartı dene, duruma göre sonra işlemciyi denersin.