galileo

Uzman
Merhaba, öncelikle sistemimde 2 ekran kullanmaktayım. İşlemci olarak i5-11400F, GPU olarak RX 6650 XT 8 GB, RAM olarak G.Skill 32 GB (2x16) Ripjaws V 3200 MHz kullanmaktayım. Bu aralar sistemimde bazen yan ekrandan video izlerken mesela ARC Raiders'ta oyun başlarken ona geçmek için Alt Tab atıp ana ekranıma geçiyorum ve bir anda ikinci ekranım Full mor veya gri ekranda kalıyor ana ekran ise oyun ekranında tamamen donup hiçbir şekilde tepki vermiyor mecburen bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Bu sadece ARC Raiders'ta oluyor sanıyordum lakin dün LoL'de de aynı şekilde bir hata aldım maalesef. Bugün sabah OCCT Power testi yaptım acaba PSU'da mı bir hata var diye testte belirli bir süre geçtikten sonra sürekli bu hatayı vermeye başladı "CPU + RAM - 27297 error(s) found on physical Core #4 - logical Core #800:01:56". Aşağıya tüm testin ekran görüntüsünü bırakacağım. Biraz internete bakındıktan sonra XMP profilinin kapanmasıyla sorunun çözüldüğünü söyleyenler olunca ben de XMP profilini kapattım BIOS'tan. Bu testi tekrar yaptım lakin gene aynı hatayı verdi. Problemin tam olarak hangi donanımda olduğunu bir türlü çözemedim bu yüzden yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1771151249265.webp