Dagster3532
Becerikli
Overclock yapmak istiyorum. BIOSTAR B550MT anakartım ve Phantom Spirit kule tipi soğutucum var.
Anakartta MOSFET soğutması yok, sıcaklığı kontrol ederek OC yapman lazım.
Rehber Konu 'AMD Overclock Rehberi'
AMD Sistemlerde Nasıl Overclock Yapılır?
Overclock (OC) Nedir, ne Yapar?
Overclock, bir bilgisayar bileşenini, üreticinin belirlediği standart hızının üzerinde çalıştırmaya denir.
Temel amaç, daha yüksek performans elde etmektir ve darboğazı azaltmak için kullanılabilir.
Overclock'a benzer birkaç uygulama daha vardır. Bunlar "OC" genel başlığı altında anılsa da aslında farklı şeylerdir:
- OC (Overclock): Bileşenin normal çalışma hızını artırmaktır.
- UC (Underclock): Bileşenin çalışma hızını normalin altına indirmektir. Güç tüketimi, performans...
- AceTeq
- amd overclock
- Forum: Overclock ve Soğutma
Hocam rehberinizde olan tabloyu uyguladım sistem açılmıyor. BIOS sıfırladım. Tam olarak neyi kısmam gerektiğini anlayamadım.
O tablo temsili değerler içerir, her işlemcinin ne istediğini bilmem mümkün değil. Ayarları kendiniz bulmanız gerekiyor. Rehber bunu amaçlıyor. Girdiğiniz BIOS ayarlarını söyleyebilir misiniz?
Global C-State kapalı, ReSize BAR ve 4G ayarını aktif ettim. All Core Negative -15 girdim. CPU Boost Clock Override +200, Scalar X10, Thermal limit 90, PPT 140W, TDC 90A, EDC 150A girdim. Açılmadı.
BIOS güncel değilse güncelleyip sıfırdan tekrar deneyin ama PPT'yi 88 yapın siz.