İşlemcinin güç çekiminde sorun olmuş zaten stabil durmuyor, güç raporlamasına bakarsan anlaşılıyor. Ben olsam bellekleri sıkıştırır bırakırdım boş yere bu havada açık mosfetleri zorlamaya hiç gerek yok, anakartın tırt maalesef.

İşlemcinin güç çekiminde sorun olmuş zaten stabil durmuyor, güç raporlamasına bakarsan anlaşılıyor. Ben olsam bellekleri sıkıştırır bırakırdım boş yere bu havada açık mosfetleri zorlamaya hiç gerek yok, anakartın tırt maalesef.

ASRock B550M HDV modeline geçsem olur mu? Bu anakartı A520 parasına aldığım için başta mutluydum. Sonrasında ReSize BAR falan sorunlu çıkınca zaten umudu kesmiştim.

@Ehwenisher, hocam o dediğiniz ikinci yöntemi denedim yine mavi ekran alıyorum.

İşlemciyi stok halde kullan, belleklerini sıkıştır daha mantıklı olan o.

Bunlara ne yapabilirim peki hocam? Birisi XPG Gammix D35 8 GB, diğeri ise markası belirsiz 3000 MHz CL 16 RAM.

Şu ReSize BAR en azından açılaydı yine razıydım. Nasıl oluyor bilmiyorum ama 15 FPS kaybettim.

Bunlara ne yapabilirim peki hocam? Birisi XPG Gammix D35 8 GB, diğeri ise markası belirsiz 3000 MHz CL 16 RAM.
Haa onlar da sakatmış. Ufak tefek Cl denemeleri yapabilirsin aslında. Bence hiç gerek yok sistemi geliştirene kadar idare et bence. Ben geçen yaz Crosshair anakart almıştım kurcalamaya 5 6 ay sonra başladım.

Haa onlar da sakatmış. Ufak tefek CL denemeleri yapabilirsin aslında. Bence hiç gerek yok sistemi geliştirene kadar idare et bence. Ben geçen yaz Crosshair anakart almıştım kurcalamaya 5 6 ay sonra başladım.

Normalde diğeri yüzünden XMP açık iken 3000 MHz çalışan belleği manuel ayarlayınca 3200 MHz olarak sorunsuz şekilde açıldı. Ama stabil mi bunu merak ediyorum. Bunu öğrenmenin bir yolu var mı peki hocam?

Memtest yap sonra da Prime95 Large FFT testi yap 1 saat.

Hocam teşekkür ederim onu müsait olunca yapacağım. Kusura bakmayın aklıma takıldığı için soruyorum. Bu ReSize BAR neden CSM kapanınca sorunsuz olarak sistem açılıyor? Sistemi UEFI olarak kurmuştum. Anakart değiştikten sonra böyle olmaya başladı. Tekrar kurulum mu yapmam gerekiyor?

1753865308279.webp

@Ehwenisher @AceTeq hocalarım bu hali nasıl? MOSFET soğutucu, macun ve 6 tane fan sipariş edeceğim bugün.

Son düzenleme: