- Makaleler
- 51
1:1 kalacak zaten1:1'i bozmak istemem. 1.45V ve 3600 MT/s iyi gibi.
1:1 kalacak zaten1:1'i bozmak istemem. 1.45V ve 3600 MT/s iyi gibi.
Hocam ama benim çift sayı takıntım var 3733 falan böyle ara değerler istemem ama.
FCLK'yı etkilememesi adına RAM'i stok XMP haline çekip onun üstüne ayar yapmamız gerek. Yarın mı yapalım şimdi mi ya da yapmak istiyor musunHocam ama benim çift sayı takıntım var 3733 falan böyle ara değerler istemem ama.Ne yapabiliriz sizce?
Frekansa gerek yok bence yahu, 3600 zaten 1800 MHz FCLK oluyor 1:1 10 ns yeterli bence. @CRT_User, @BerkayZ87 ellerinize sağlık çok teşekkür ederim, işlemcimin modeli 2 model yükseldiFCLK'yı etkilememesi adına RAM'i stok XMP haline çekip onun üstüne ayar yapmamız gerek. Yarın mı yapalım şimdi mi ya da yapmak istiyor musunO biraz bellek kontrolcü silikon şansına kalmış bir şey. Ben 5800X ile 1967 FCLK yapabiliyordum, sweet spot orasıydı. Silikona göre değişiyor.
. Siz melek falan mısınız yahu? Show best seçeneğini açık yaptın mı hocam sağ tık basıp? Belki yüksek bile gösteriyordur şu anda.
Eki Görüntüle 280521

1ns L1D L1I DRAM configi ne zaman gelir?
10 ns çok iyi değer, testleri de iyice yaparsan tam oturuyorsa güle güle kullan. Bazen RAM'lar sıcak olunca error düşüyor. Soğutması iyiyse 10 numara kullanılır. Benim bellekler 45C'den sonra patlıyor mesela.Frekansa gerek yok bence yahu, 3600 zaten 1800 MHz FCLK oluyor 1:1 10 ns yeterli bence. @CRT_User, @BerkayZ87 ellerinize sağlık çok teşekkür ederim, işlemcimin modeli 2 model yükseldi. Siz melek falan mısınız yahu?
![]()
Uzun vadeli test yapacağım. 1.5 saat onu çalıştırayım sonra large ffts çalıştırayım.10 ns çok iyi değer, testleri de iyice yaparsan tam oturuyorsa güle güle kullan. Bazen RAM'lar sıcak olunca error düşüyor. Soğutması iyiyse 10 numara kullanılır. Benim bellekler 45C'den sonra patlıyor mesela.
O nasıl oluyor ya DDR4'le?