Benim averaj yaptığımla best yaptığım arasında fark olmuyor. 55 civarı çıkıyor. 54.9 gördüm en düşük. Değerleri olabildiğince sıkmışım demek oluyor herhalde bu.

CRT user hocamda Samsung b die var diye biliyorum. Bizim gariban çipler bir yerde öksürmeye başlıyor. Mesela ben takıldım belli bir yerde. İndiremiyorum daha. Elimde b die olsaydı çok daha kolay bir OC serüvenim olurdu. Şimdi şeytan diyor b die al 15K-16K verip.

@Paper.C, bende Viper Steel 4000-19 vardi zamaninda, yuksek kalite B-Die cikmisti sansima. O kadar ust kalite bir bin geldi ki anakartim ve sogutucum yetersiz kaliyordu :D LN2 ve Unify X olsa muhtemelen rekor kirardim. 5800X'te 3933-14 1.6V daily ve 5500'de 4133-14 1.63V daily kullaniyordum :D B-Die 60 derecelere falan gelmedigi surece sapitmayan bir cip, o yuzden voltaja abanabiliyorsun. 5800X'te 3933-14 haliyle 50.6ns almistim. Zaten bunun daha dusugu LN2 falan AM4'te. Reddit'te 3800-12 ile 48.4ns almisti birisi LN2 ile 3200-14 FlareX kiti kullanarak.

B-Die iyi guzel ama su an gereksiz pahali satiyorlar. Sifir B-Die'i 2021'de 800 TL'ye almistim, o zamanlar zaten normal RAM piyasasi da 600-700 TL falandi.

Ekran Görüntüsü_20260915_223036.webp

Ekran Görüntüsü_20260915_223052.webp

Valla işlemci iki model yükseldi. :hehehe:

Ekran görüntüsü 2026-09-15 190656.webp
Ekran görüntüsü 2026-09-15 204509.webp

Gecikme de neredeyse 10 ns düştü. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder!? :o

Bugün de şu RAM testini 1.5 saat boyunca bitene kadar çalıştırdım, herhangi bir hata almadım. Harika!

@CRT_User ve @BerkayZ87'ye teşekkür etmek istiyorum. Harika bir iş çıkardılar. Bu sayılar bana sayısal lotodan farksız, onlar ns'leri çıkardılar. @Paper.C, size de katkılarınızdan teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 280552
Eki Görüntüle 280553
Valla işlemci iki model yükseldi. :hehehe:

Eki Görüntüle 280554Eki Görüntüle 280555

Gecikme de neredeyse 10 ns düştü. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder!? :o

Bugün de şu RAM testini 1.5 saat boyunca bitene kadar çalıştırdım, herhangi bir hata almadım. Harika!

@CRT_User ve @BerkayZ87'ye teşekkür etmek istiyorum. Harika bir iş çıkardılar. Bu sayılar bana sayısal lotodan farksız, onlar ns'leri çıkardılar. @Paper.C, size de katkılarınızdan teşekkür ederim.
Gençleştik resmen :D

AIDA64'ü Wine ile yükleyip Linux'ta test eder misin? Gecikme 60 ns altı bile görebilir. Windows'a kıyasla fark olacak mı, merak ettim.

Gençleştik resmen :D

AIDA64'ü Wine ile yükleyip Linux'ta test eder misin? Gecikme 60 ns altı bile görebilir. Windows'a kıyasla fark olacak mı, merak ettim.
Yükleyeyim.

59 bazen 60 falan çıkıyor Linux'da;
Ekran Görüntüsü_20260916_101502.webp

Meltdown/Spectre gibi güvenlik yamalarını kapatırsanız da 58 ns'ye düşüyor;
Ekran Görüntüsü_20260916_101712.webp

Test için teşekkürler. Bir ara eski işlemcilerde Meltdown/Spectre yamaları performansı çok daha fazla düşürüyordu. Şimdi yine toparlamışlar ama insan güvenlik açısından da riske atamıyor.
Hem yeni işlemcilerde daha az sorun oluyor hem de Linux bazı açıkları yamayan ama önceki yamalar kadar da performansı düşürmeyen yöntemler buldular belli hataları barındıran işlemci gruplarında uygulanıyor. Atıyorum SMT'yi kapatırsanız ondan kaynaklı hatalar da olmayacağından o önlemler de otomatik kapatılıyor. Veya tek komutla siz kendiniz açıp kapatabiliyorsunuz.

Efendim, ayar yapıldığına göre Windows'u sileceğim, 128 GB yer verdim ona kullanmayacağım. Başka yapmamı önereceğiniz bir şey var mı? Ayarları kaydedip sileceğim.

Son düzenleme:
Hem yeni işlemcilerde daha az sorun oluyor hem de Linux bazı açıkları yamayan ama önceki yamalar kadar da performansı düşürmeyen yöntemler buldular belli hataları barındıran işlemci gruplarında uygulanıyor. Atıyorum SMT'yi kapatırsanız ondan kaynaklı hatalar da olmayacağından o önlemler de otomatik kapatılıyor. Veya tek komutla siz kendiniz açıp kapatabiliyorsunuz.

Efendim, ayar yapıldığına göre Windows'u sileceğim, 128 GB yer verdim ona kullanmayacağım. Başka yapmamı önereceğiniz bir şey var mı? Ayarları kaydedip sileceğim.
Kullan gitsin böyle, fazlasına gerek yok.