Şöyle anlatayım. Özellikle Windows pencerelerini sürüklerken (explorer, görev yöneticisi gibi) basbayağı kasıyor arayüz. Start menüsünde bir şeyler yaparken de aynı şekilde. Chrome üzerinde Whatsapp Web'de örneğin sohbetler arası dolaşırken, mesaj yazarken veya sayfalarda scroll yaparken o kasmayı hissediyorum. Oyunda FPS drop yemek gibi oluyor direkt 😂

Çok büyük ihtimalle Windows 11 kaynaklı. Windows 10 geçmeyi düşünüyorum ama hem outdated oldu hem de arayüzünü beğenmiyorum. Geçebilsem Linux kullanacağım ama kullandığım bazı programlar ve oynadığım bazı oyunlar çalışmıyor. Sıkıştık kaldık Windows 11'de, Microsoft'un eline bakıyoruz 😂
Hocam Linux'a geçerseniz ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama gpu passthrough ile VM kurabilirsiniz normal Windowsda ki akıcılığı sağlıyor kısmen.

Hocam Linux'a geçerseniz ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama GPU passthrough ile vm kurabilirsiniz normal windowsda ki akıcılığı sağlıyor kısmen.

Arch var aklımda, Home serverımda da kullanıyorum. GPU passthrough ile vm kurma işine baktım da tek GPU ile biraz meşakkatli geldi. Bir gün denerim belki ama şu an uğraşacak vaktim yok 😂

Arch var aklımda, Home serverımda da kullanıyorum. GPU passthrough ile vm kurma işine baktım da tek GPU ile biraz meşakkatli geldi. Bir gün denerim belki ama şu an uğraşacak vaktim yok 😂

Yok hocam ne kullanırsınız derken program olarak demiştim yanlış cümle kurmuşum :D. Ek olarak ChatGPT'den yardım alırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz hem oyun oynayıp hem vm de iş yapmayacaksanız bence pek sorun olmaz.

Yok hocam ne kullanırsınız derken program olarak demiştim yanlış cümle kurmuşum :D. Ek olarak ChatGPT'den yardım alırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz hem oyun oynayıp hem vm de iş yapmayacaksanız bence pek sorun olmaz.
ASP.NET geliştirme için Visual Studio kullanıyorum, VSCode'da işimi görür ama şirketim ille de Visual Studio kullanacaksın diyor 😂 Oyun olarak da Leage of Legends ile Genshin Impact oynuyorum ağırlıklı, ikisi de kernel level hile koruması yüzünden linuxta yoklar. Passthrough muhabbetine de bakmıştım daha önce Gemini ile, biliyorum yani nasıl yapıldığını ama uğraşmak istemedim şu sıralar.

ASP.NET geliştirme için Visual Studio kullanıyorum, VSCode'da işimi görür ama şirketim ille de Visual Studio kullanacaksın diyor 😂 Oyun olarak da Leage of Legends ile Genshin Impact oynuyorum ağırlıklı, ikisi de kernel level hile koruması yüzünden linuxta yoklar. Passthrough muhabbetine de bakmıştım daha önce Gemini ile, biliyorum yani nasıl yapıldığını ama uğraşmak istemedim şu sıralar.
Anladım hocam. Eğer unutmazsanız ram yükseltmesi yaptıktan sonra gelişlemeleri yazarsanız çok mutlu olurum bende merak ettim :D.

Bende indirdim hocam bakalım pek sanmam işe yarayacağını da denemiş olalım :D.

RAM yükseltmemi yaptım, reg dosyasını da çalıştırdım. Tabii ki RAM artışından kaynaklı sistemde bir rahatlama var ve iş yaparken daha iyi performans alıyorum ama halen bir kasma, bir ağırlık var sistemi kullanırken. Sorunun artık net olarak Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu an Windows 10'a dönmek ile Arch Linux geçmek arasındayım 😂 belki dediğin gibi GPU passthrough ile vm kurarım, denersem yine güncel durumu yazarım 😂

RAM yükseltmemi yaptım, reg dosyasını da çalıştırdım. Tabii ki RAM artışından kaynaklı sistemde bir rahatlama var ve iş yaparken daha iyi performans alıyorum ama halen bir kasma, bir ağırlık var sistemi kullanırken. Sorunun artık net olarak Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu an Windows 10'a dönmek ile Arch Linux geçmek arasındayım 😂 belki dediğin gibi GPU passthrough ile vm kurarım, denersem yine güncel durumu yazarım 😂

Olur hocam mutluluk duyarım. Çok aceleniz ve acil bir işiniz çıkmıyorsa Arch Linux ve GPU passthrough ile Windows vm kurmayı deneyin derim en azından 1 hafta. Memnun kalmaz iseniz son çare window 10 :D.