theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller,

Kısa tutacağım. Hocalar artık Windows'u günlük hayatta kullanırken hantallaştığını fark ettim. Bu gittikçe daha fazla belirgin olmaya başladı ve bazen can sıkıcı oluyor. Bütün önerilere açığım, şimdiden zaman ayırıp mesaj atanlara teşekkür ederim.

Sistemim:
  • RTX 3080 10GB.
  • Ryzen 5 5600.
  • 2x8 16 GB 3000 MHz.
  • B450M K anakart.
  • C: M.2 SSD.
    MSI MAG 750W Gold PSU.
İlk değişmesi gereken öncelikli parça hangisidir?

Son düzenleme:
İyi Sosyaller,

Kısa tutacağım. Hocalar artık Windows'u günlük hayatta kullanırken hantallaştığını fark ettim. Bu gittikçe daha fazla belirgin olmaya başladı ve bazen can sıkıcı oluyor. Bütün önerilere açığım, şimdiden zaman ayırıp mesaj atanlara teşekkür ederim.

Sistemim:
  • RTX 3080 10GB.
  • Ryzen 5 5600.
  • 2x8 16 GB 3000 MHz.
  • B450M K anakart.
  • C: M.2 SSD.
İlk değişmesi gereken öncelikli parça hangisidir?

Windows'un daha hizli calismasini mi istiyorsun sadece? Yoksa herhangi bir oyun mu oynayacaksin? Bir de o yuzden mi yukseltme yapacaksin?

Hantallık biraz Windows 11'in sorunu, sistemin iyi.

Yükseltmeye gelirsek, ekran kartında yükseltilecek bir şey yok bence. Gidip şu sisteme 5080/5090 takmanın mantığı yok yani.

AM5 platformuna geçebilirsin, Ryzen 9000 serisi işlemci alırsın mesela.

Windows'un daha hizli calismasini mi istiyorsun sadece? Yoksa herhangi bir oyun mu oynayacaksin? Bir de o yuzden mi yukseltme yapacaksin?

Hocam tek Windows değil bazı oyunlarda da aynı şey geçerli. Örneğin CS 2. Droplar, FPS düşüşleri yaşıyorum. AM4 de kalmam lazım çünkü AM5'e geçecek kadar bütçem yok. Hadi geçtim diyelim RAM fiyatları ortada.

Hantallık biraz Windows 11'in sorunu, sistemin iyi.

Yükseltmeye gelirsek, ekran kartında yükseltilecek bir şey yok bence. Gidip şu sisteme 5080/5090 takmanın mantığı yok yani.

AM5 platformuna geçebilirsin, Ryzen 9000 serisi işlemci alırsın mesela.

O benim için pek mümkün değil işte hocam :D. AM5'e geçemem maalesef.

Ek olarak sanırım RAM'e ihtiyacım var. Genel olarak yetmediğini varsayıyorum. Boşta 8 GB RAM tüketiyor, oyuna girince tavana yapışıyor zaten neredeyse. Kısacası önü kısıtlanıyor gibime geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tek windows değil bazı oyunlarda da aynı şey geçerli. Örneğin CS 2. Droplar, FPS düşüşleri yaşıyorum. AM4 de kalmam lazım çünkü AM5'e geçecek kadar bütçem yok. Hadi geçtim diyelim ram fiyatları ortada.
Counter Strike 2 de zaten optimizasyon sorunlari var bayagi bazi guncellemelerden sonra goruluyor. Task managerden kontrol yaptin mi? belki herhangi bir uygulama sistem kaynaklarini asiri tuketiyordur. Windowsun hizli calismasini istiyorsan ssd'yi upgrade edebilirsin.

Counter Strike 2 de zaten optimizasyon sorunlari var bayagi bazi guncellemelerden sonra goruluyor. Task managerden kontrol yaptin mi? belki herhangi bir uygulama sistem kaynaklarini asiri tuketiyordur birde. windowsun hizli calismasini istiyorsan ssd'yi upgrade edebilirsin.
Tabii hocam kontrolleri sağlıyorum her bu sorunu yaşadığım zaman. Ek olarak SSD zaten M2 hocam daha ne kadar yükseltebilirim ki? Ve evet CS 2 sadece örnekti sadece akıcı oynayamıyorum ve buna ne engel oluyor bilmiyorum.