Döneminde de remastered sürümlerinde de muazzam çalışan oyunlar değiller. Hep optimizasyonu bozuk oyunlardı. İlk oyun dönemine göre çok iyi gözüküyordu. Sonraki oyunlarda iyi gözükse de konsola da çıkardıklarından ilk oyuna göre kötü gözüküyordu.
Spesifik 1-2 ayarı vardı. Onları kısınca bayağı rahatlıyordu. Ama bir o kadar da kötü gözüküyordu. Özellikle o ayarlar çoğu oyunda RTX açmışsınız gibi bir kalite artışı sağlıyor.
PCGW sayfasında İngilizce olduğundan net hatırlayamadım. Bir de yenilenmiş sürümlerinde RT ve DLSS var. RT açıkcası kısmanızı öneririm. RT 4060 için biraz ağır bir ayar olarak kalıyor. Bir de Shaders, Shadows düşürerek deneyin. Yenilenmiş versiyonun dokuları da yüksek kaliteydi. Belki VRAM'ı da dolduruyor olabilir. Ama yineleyim optimizasyon ne eskiden ne de yenisinde kusursuz değil.
Kısaca RT ayarını kısın, DLSS açın ve hatta görüntü bozulmasın diye Nvidia App üzerinden Crysis özelinde DLSS4 aktif edin.
Bağlantıda RT ile ilgili bir şeyler önerilmiş. Mesela oyun RT kartı algılamıyormuş gibi şeyler var. O ayarı deneyin.
Eki Görüntüle 141023
Cry Engine görsel olarak ve bence o görselliğe göre optimizasyonu en iyi oyun KCD2 olabilir. Bu adamlarda oyun motorunu aşırı değiştirdiklerini, yani düz Cry Engine aşırı uzak bir şeye evrildiğini ayrıca röportaj yapılınca belirttiler.
İlk oyunu oynadım ve optimizasyonun kötü olduğunu hatırlıyorum. İkinci oyunu daha satın almadım, ama test videolarında beni hep şaşırtıyor. AC: Shadows mesela daha iyi gözüküyor ve DLSS olmadan 90 FPS veriyor. 4060 ile AC: Shadows gölge ve RT kısmadan 60 FPS zor alıyorum. Üstüne DLSS ve FG ile oynamam gerekiyor.