R5 5600 & RTX 4060 sistemde görüntü gelmiyor

fatihylmz

Üyecik
Iyi sosyaller. Sistem:
  • RTX 4060,
  • R5 5600,
  • Apacer Panther 2x8 3000 MHz,
  • A320M S2H,
  • Cooler Master 600W,
  • GeIL Zenith 240 GB,
  • WD Blue 1 TB.
Dun kiz kardesim Windows 10 guncellemesini onaylayip bilgisayari kapatmis. Ertesi gun acmayi denediginde ise monitore sinyal yok yazisi cikiyor ve oyle kalıyor. Islemci ve ekran karti fanlari calisiyor. Sistem zaten direkt calisiyor sanirim, ben sorunu anlayamadim. RAM'leri çıkarıp takmayi denedik, yerleri degistirdik, HDMI kablosu ile bile oynadik sonuç ayni. Nasil cozeriz? Videoyu buradan paylasamiyorum, nasıl paylasabilecegimi soylersiniz paylasabilirim.

Sistemi açtığınızda hard disk aktivite LEDi (varsa) kırpışıyor mu?

RAM'leri sökün, tek RAM ile açmayı deneyin. Yine açılmazsa, anakart üzerindeki pinlerden clear CMOS işlemi uygulayın. BIOS pilini sök tak yapmayın.

Yok estağfurullah. Anakartınızda debug (hata ayıklama) LED'leri olsaydı orada VGA ışığına bakın diyecektim. Eğer o ışık kırpışıyorsa sistem Windows'u yüklüyor demektir.

RAM'leri sökün, tek RAM ile açmayı deneyin. Yine açılmazsa, anakart üzerindeki pinlerden clear CMOS işlemi uygulayın. BIOS pilini sök tak yapmayın.
Ustte de belirttigim gibi RAM bellekleri denedik sonuc ayni. Kisaca clear CMOS nasil yapilir hocam? Az once tesadufen ogrendim ben de onu.

Kisaca clear CMOS nasıl yapilir hocam?

Görselde yeşil çizgi ile işaretledim, iki tane iğne ucu gibi Pim'e yıldız tornavidanın ucu ile 10 saniye kadar temas edin, sistem kapalı olsun, güç kaynağı düğmesi açık kalabilir, tornavidayı sağa sola değdirmeyin. Bu işlemden sonra kasanın açma düğmesine; arka arkaya 6-7 defa basın, statik elektrik boşalsın, işlemi tek RAM ile yapın, RAM iki slotta da tek tek deneyin. Soketleri de tek tek kontrol edin, gevşek kalmasıni monitör kablosunu da sök tak yapın.

Deniyoruz donus yapacagim size.

Su an cmos sifirlayamiyoruz ama sunu ogrendim. Laptopu monitore baglayinca goruntu yine gelmiyor sorun baska bir sey olabilir mi? HDMI kablosu epey eski ve oynuyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…