R5 5600 & RTX 4060 sistemde oyunlarda FPS düşüşü oluyor

Life

Uzman
Yeni aldığım 4060'lı sistemimde oyun oynarken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü drop sorunu oluyor ve bu gittikçe artmaya başlıyor. Bilgisayara reset atmam gerekiyor ama sürekli yapmak bunaltıcı. Video kaydı aldım nasıl göründüğünü gösterebilmek adına, biraz baktım bazıları XMP'den demiş, bazıları driver sorunu demiş ama reset attığımda düzeliyor. Ancak saatler sonra bu hata tekrar gün yüzüne çıkıyor, ayrıca onların da sorunu bunları yapınca düzelmemiş.

@Life, RAM kaynaklı bir drop sorunu yok gibi görünüyor o zaman.

Daha önce de sormuştum, bu sorunu sadece bu oyunda mı yaşıyorsun peki? Bu oyun online bir oyun mu?

@Life, RAM kaynaklı bir drop sorunu yok gibi görünüyor o zaman.

Daha önce de sormuştum, bu sorunu sadece bu oyunda mı yaşıyorsun peki? Bu oyun online bir oyun mu?
Bu bir online oyun ama CS 2'de yaşadığım bir sorun bunun gibi ama onda ms oldugu gözüküyor, bu oyunda FPS değerlerim düşüyor mouse kendi kendine oynuyor Alt+Tab atılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS 2'de online bir oyun. İnternet bağlantısından kaynaklı bir durum da olabilir. Bu ihtimali de eleyelim istersen. Oyunları oynarken Wi-Fi ile mi bağlısın yoksa Ethernet kablosuyla mı bağlısın internete?

Eğer oyunları Wi-Fi üzerinden oynuyorsan Ethernet kablosuyla bilgisayarı internete bağlayıp ve arka planda herhangi bir şey çalıştırmadan tekrar test eder misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım router hızlı ve iyi bir bağlantıya sahibim ama yakın zamanda değiştireceğim Ethernet kablosunu.

Kullandığım router hızlı ve iyi bir bağlantıya sahibim ama yakın zamanda değiştireceğim Ethernet kablosunu.
Bu mesajından ethernet kablosuyla bağlandığını anlıyorum o halde. Bunu açıkça söyleyebilirsin, çekinme.

Sık sık ALT+TAB kombinasyonundan bahsettiğin için söylüyorum, belli ki oyunları oynarken arka planda başka uygulamalar çalışıyor. Bütün rutin uygulamalarını görev yöneticisinden kapatıp oyunları arka plandan bir şey çalışmazken deneyebilir misin? Belki de yüksek RAM kullanımına sahip uygulamalar kullanıyorsundur. Oyun için yeterli RAM miktarı kalmazsa yine drop sorunu yaşayabilirsin.

Görev Yöneticisi'nden baktığımda işlemci RAM veya ekran kartını tam olarak kullanmadığını görüyorum hani ısısı bile 40 derece ve benim düşüncem ekran kartını tam olarak kullanmıyor.

Görev Yöneticisi'nden baktığımda işlemci RAM veya ekran kartını tam olarak kullanmadığını görüyorum hani ısısı bile 40 derece ve benim düşüncem ekran kartını tam olarak kullanmıyor.
Görev Yöneticisi'nden ziyade MSI Afterburner yazılımı ile gözlemleyebilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…