RAM'leri tek tek denedim. Tek RAM de kullandım değişen bir şey olmadı.
TP-Link Bluetooth adaptör takılı. JBL hoparlör kullanıyorum çünkü. USB portlarını değiştirdim.
Çıkar onu öyle dene dediğim ayaları yap BIOS için ve temiz Windows kur.
RAM'leri tek tek denedim. Tek RAM de kullandım değişen bir şey olmadı.
TP-Link Bluetooth adaptör takılı. JBL hoparlör kullanıyorum çünkü. USB portlarını değiştirdim.
Tek ram ile de denedim. Şu an ram kanallarını değiştirdim ve ikisi de 3200 mhz de. Hem 3200 de hem 3600 de hem expo açık hem expo kapalı denedim ama değişen bir şey olmadı.Sen altına biri Goodram, diğeri G.Skill iki farklı RAM takmışsın. İkisinin de üzerinde 3600MHz yazması hiçbir şey ifade etmez bunların içindeki bellek çipleri (Samsung mu, Hynix mi, Micron mu belli değil) büyük ihtimalle birbirinden farklı. Sen oyuna girdiğinde işlemci bu iki farklı çipe aynı hızda veri gönderip almaya çalışıyor olabilir. Çiplerin tepki süreleri milisaniyelik farkla şaşınca sistem anlık felç geçiriyor.
RAM'lerden birini sök, sistemi tek kanal çalıştır ve oyuna gir. Eğer o takılmalar kesilirse ki %95 ihtimalle kesilecek sorunu buldun demektir. Eğer ben bu ikisini beraber kullanmak zorundayım diyorsan, BIOS'tan hızı 3600'den 3200'e çekip voltajı bir tık artırmayı deneyebilirsin.
C state mi kapatayım bios dan?Çıkar onu öyle dene dediğim ayaları yap BIOS için ve temiz Windows kur.
Tek RAM ile de denedim. Şu an RAM kanallarını değiştirdim ve ikisi de 3200 MHz de. Hem 3200 de hem 3600 de hem EXPO açık hem EXPO kapalı denedim ama değişen bir şey olmadı.
Oyuna başlayınca 200 FPS sabit veriyor sonra 200'ün altına düşüyor oyunun ortasına doğru. O takılmalar yok gibi bir şey aslında. Sadece FPS az alıyorum.
C state mi kapatayım BIOS'tan?
70 lerde geziyor. 65-75 arası diyim.
Bios güncel. Dediğini deneyeceğim.SSDlerine Firmware Update yapıp dene bir de. Tool kurarak. BIOS da güncel değilse güncelle.
Ssdlerine Firmware Update yapıp dene bir de. Tool kurarak. BIOS da güncel değilse güncelle.