Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shockedblackguy

Üstün
Sistem özelliklerim şu şekilde, detaylı yazmıyorum çünkü sadece bu oyunda oluyor:
  • R5 5600.
  • 4060 Ti.
  • 4x8 DDR4 3200MHz.
Oyun normal SATA SSD'ye kurulu (SanDisk SSD Plus 480GB).

Sorun şu: GPU kullanımı %80 civarında, grafikler 1920x1080 Ultra high fakat volumetric clouds ayarı Low'da. Benchmark testinde de ortalama 100FPS alıyor ama oyun esnasında 60-70 civarlarına düşüyor, Windows 10 kullanırken M.2 SSD üzerinde böyle bir sorun yoktu. Windows 11'e geçince bu sorun oldu, M.2 SSD'm garantide olduğu için mecbur bu SSD'ye kurdum her şeyi. Diskte bir sorun yok, dosyaları doğruladım yine aynı. Darboğaz da oluşmuyor, sıcaklıklar da 50-60 arası. Örnek olarak, CoD MW3'te normal değerleri alıyorum. DirectX sürümünde de sorun bulamadı Windows. Sorun ne olabilir? Böyle bir şey yaşayan var mı?
Ek olarak izlediğim test videolarında kullanım %96-99 seviyelerinde.

Son düzenleme:
Çözüm
Windows 10'da yaşamıyordum ama bu sorunu. Gayet akıcı oynuyordum drop olmadan. Diğer oyunlarda zaten olmuyor.
Eki Görüntüle 100646
Kullanım ortalama olarak bu şekilde değerler normal mi? @Şehsuvar Kementoğlu
Bilemiyorum Win 11 kullanmıyorum, Win 10 22H2 en son sürümdeyim iki oyunda da CPU sorunu yaşattı başka herhangi bir oyunda yaşatmadı. Ama şöyle bi şey söyleyeyim bende de 5600 + 4060Ti var, önceki sistemde 3600 + 1660Ti vardı onda bu kadar CPU tavan yapmıyordu. Şu an 5600, 4060Ti'yı çok çok rahat besleyebilen güçlü bir işlemci değil ama 4070'e kadar ucu ucuna besleyebiliyor. 7500F ya da 5800x3D falan olsa yine yaşatmaz. Normalde bu CPU ve GPU birbirlerine 1080'de darboğaz yapmazken bazı optimize özürlü oyunlarda yapabiliyor. Origins ve Oddysey de bunlardan biri. Eğer başka oyunlarda herhangi bir sıkıntı yoksa çok kafaya takma, oyun bozuk çünkü
Origins ve Oddysey oyunlarında anormal CPU kullanımları oluyor Ryzen 3600 ve 5600'de de oynadım ikisini de. Anlık 80-100 vurup geri düşüyor bu da GPU'ya anlık darboğaz yapıyor, bu oyunla alakalı bir sorun. Bunu yaşamıyor olman için 8 x 16 bir işlemciye sahip olacaksın ya da 2K'da falan oynayacaksın. 1080p de 6 çekirdekli herhangi bir işlemci sorun yaşatıyor

Windows 11 yüzünden olsa tüm oyunlarda olmaz mıydı?
Windows 10'da yaşamıyordum ama bu sorunu. Gayet akıcı oynuyordum drop olmadan. Diğer oyunlarda zaten olmuyor.
1732282616460.webp

Eki Görüntüle 100646
Bilemiyorum Win 11 kullanmıyorum, Win 10 22H2 en son sürümdeyim iki oyunda da CPU sorunu yaşattı başka herhangi bir oyunda yaşatmadı. Ama şöyle bi şey söyleyeyim bende de 5600 + 4060Ti var, önceki sistemde 3600 + 1660Ti vardı onda bu kadar CPU tavan yapmıyordu. Şu an 5600, 4060Ti'yı çok çok rahat besleyebilen güçlü bir işlemci değil ama 4070'e kadar ucu ucuna besleyebiliyor. 7500F ya da 5800x3D falan olsa yine yaşatmaz. Normalde bu CPU ve GPU birbirlerine 1080'de darboğaz yapmazken bazı optimize özürlü oyunlarda yapabiliyor. Origins ve Oddysey de bunlardan biri. Eğer başka oyunlarda herhangi bir sıkıntı yoksa çok kafaya takma, oyun bozuk çünkü

Çözüm
Tamamdır, teşekkürler. AC Valhalla'da durum nasıl acaba biliyor musunuz? Böyle sıkıntıları var mı?

Tamamdır, teşekkürler. AC Valhalla'da durum nasıl acaba biliyor musunuz? Böyle sıkıntıları var mı?
Onu henüz oynamadım önümüzdeki zamanlar oynamayı düşünüyorum ama sanırım forumlardan hatırladığım kadarıyla bu sorun Valhalla'da yoktu. Varsa da oynamam çünkü can sıkıcı 100 saat onu çekemem