Çözüldü R5 5600 & RTX 4060 Ti sistemde oyunlarda düşük FPS ve takılma sorunları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lireal
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 387
  • Etiketler Etiketler
    sorun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lireal

Çalışkan
Bilgisayarımın parçaları fotoğraftakilerdir artı olarak fotoğrafta yer almayan parçalarım ise
Ekran kartı: Galax 4060 Ti 8 GB
İşlemci: Ryzen 5 5600
Bunların yanında 8 GB RAM daha aldım aynı modelden.

Neyse sorunuma geleyim. Bu ekran kartına sahip olmama rağmen oyunlarda düşük FPS ve sürekli drop yiyorum. O yüzden ilk önce BIOS'u güncelleyip sonra format attım belki formattan sonra çözülür diye ama hala FPS değerlerimde bir değişiklik olmadı. Çoğu oyunda düşük FPS alıyorum. Düşük FPS'ten kastığım arkadaşımın 1650 kartı var benimle aynı hatta bazen daha yüksek FPS alıyor.

Sorum olarak acaba bu parçalardan biri 4060 Ti'ye darboğaz yapıyor olabilir mi? Veya işlemcim 4060 Ti için mi güçsüz yardımcı olursanız sevinirim.

Darboğaz yapmaz. EXPO açık mı?

Evet şu an indiriyorum EXPO ne gibi bir + yapacak sisteme çok merak ediyorum.

RAM daha yüksek MHz değerlerinde çalışmasını sağlayacak. Daha iyi performans göstercek. Chipset güncelleyiniz farkı görün. Ek olarak BT, Wi-Fi servislerini kullanmıyor isen BIOS girip arama yerine yazıp kapatın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dediklerinizi uygulayacağım fakat yine de bu bence benim dediğim sorunun asıl çözümü değil gibi sonuçta benim arkadaşımda da EXPO yok fakat 1650 ekran kartıyla nasıl benden yüksek FPS alabiliyor ki?

Dediklerinizi uygulayacağım fakat yine de bu bence benim dediğim sorunun asıl çözümü değil gibi sonuçta benim arkadaşımda da EXPO yok fakat 1650 ekran kartıyla nasıl benden yüksek FPS alabiliyor ki.

Chipset güncel değilse normal, siz yapın fark olacaktır. Sıcaklık değerleriniz normal mi? Sorun kaynağı olabilir sıcaklık.

Windows güç ayarlarına girip güç planını yüksek ve dengeli olarak değiştirin test edin. Ek güç ayarlarından USB seçmeli askıya almayı kapatın.

Güç bölümünden güç düğmelerinin yapacaklarını seçin var ona tıklayın. Hızlı başlatmayı aç var, onu da kapatın.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…