Nostalgia

Üyecik
Herkese iyi günler. 7800X3D, 3080 Ti EVGA, MSI B650 Gaming Plus, 32 GB Corsair 6000 MHz RAM, MSI M450 SSD var.

Aynı özelliklerde 2 tane daha PC var arkadaşlarımda; birebir bütün ayarlarımız, her şeyimiz aynı. Ancak onlar PUBG vs. oyunlarda benden 100 FPS'lere kadar fazla alıyorlar.

Ve bütün oyunlarda takılma mevcut. 600–700 FPS aldığım Valorant'ta bile ani hareketlerde takılıyor. Keza LoL'de de aynı şekilde. Ama merak etmeyin, 240 FPS sabit, G-Sync açık/kapalı aklınıza gelebilecek her şeyi denedim. Yapılması gereken NVIDIA ayarından BIOS'a kadar her şeyi denedim; takılmaya ve Low FPS'e çözüm bulamadım. Adamların 300 FPS aldığı yerde benim makinem 180–190'ı zor görüyor. Gerçekten bıktım bu olaydan.

Sistem komple sıfırdır. Ekran kartını da 2 kere değiştirdim, sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM’in gerçekten DDR5‑6000 EXPO dual-channel mı kontorl et? Sonra BIOS’u güncelle, defaults + sadece EXPO aç. AMD chipset driver’ı AMD’den kur. NVIDIA sürücüsünü DDU ile temiz kur, overlay’leri kapat. GPU‑Z’de PCIe link x16 mı bi bak. Varsa HAGS/fTPM gibi Windows kaynaklarını test et.

PUBG' yi bilemem ama LoL konusunda net bir şekilde söyleyebilirim ki sorunun kaynağı Windows Update. Windows'un getirdiği güncellemeler kekeleme ve takılmalara yol açıyor. Bunu çözmek içinde 0'dan Windows kurup güncellemeleri kapatmak lazım. Ben sorunu bu sayede çözmüştüm. Örnek olarak vermek gerekirse Windows update öncesi oyun sonuna kadar FPS 200-240 civarındayken update sonrası yarın 140 ve altına düşüyordu, çok tuhaf ve saçma bir durum. Donanımda bir arıza yok, sorun nerde diye bakınca Windows'un getirdiği zırvalıktan ötürü bu sonuca vardım ve Updateleri kaldırdığımda sorunum çözüldü. Denemenizi tavsiye ederim.

NVIDIA grafik ayarlarındanda bunu yapmanı öneririm.

1772201701139.webp

evet ayarlarım bu sekilde zaten update gelirsek zaten format atıp duruyorum sürekli yapıyor updateleri ama bende bu sorun hep vardı updatelere baglamıyorum pek saol yinede