R5 5600 & RX 580 sistemde "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" mavi ekran hatası

neurox

Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 5 Eylül 2025’te alınan bellek dökümü (090525-14000-01.dmp), sistem çökmesinin AMD ekran kartı sürücüsü (amdkmdag.sys) ile Riot Vanguard (vgk.sys) arasında oluşan bir çakışmadan kaynaklandığını gösteriyor. Çökme sırasında msiexec.exe (Windows Installer) aktifti, bu da olayın bir güncelleme/yükleme sırasında tetiklendiğini düşündürüyor.
Çözüm Önerileri:
  • AMD ekran kartı sürücüsünü DDU ile temizleyip yeniden yükleyin
  • Riot Vanguard’ı kaldırıp yeniden yükleyin
  • Sistem dosyalarını onarın (sfc /scannow, DISM)
  • RAM testi yapın
  • BIOS güncellemesi kontrol edin

NT kerneli Vanguard ile çakışarak mavi ekrana sebep oluyor. Valorant oynamayın bence hocam. Zaten saniyede 1 ekran görüntünüzü alıyor.

Aynı sorunu bende yaşamıştım çözüm için Gigabyte ve AMD yazmıştım kısa bir süre sonra anakartımın sürücü kısmında yeni BIOS geldiğini gördüm yeni BIOS yüklediğim zaman bu sorun çözüldü anakart üreticinizin sayfasından anakart modelini bulup yeni BIOS varsa güncelleyin ancak bu süreçte elektrik kesintisi ya da anakart üreticinizin size ilk önce şu sürümü yükleyin gibi ya da altına kırmızı bir not düşmediğise yeni BIOS sürümünü kurun.

son sürümdeyim 6241

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…