Tr1ple

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, sistemim R5 5600 - RX 6700 XT. Benim şöyle bir sorunum var; OBS ile kayıt alırken hiçbir problem yok oyun gayet akıcı fakat kaydı bitirip videoyu izlediğimde video akıcı değil. Sanki 60 FPS değil de 30 FPS gibi hissettiriyor. Eskiden böyle bir problemim yoktu bir anda ne oldu hiç anlamadım. Saatlerdir ayar deniyorum fakat ne yaptıysam çözemedim, yardımcı olabilir misiniz?

Ekran görüntüsü 2025-08-03 192317.webp Ekran görüntüsü 2025-08-03 192334.webp Ekran görüntüsü 2025-08-03 192323.webp
Ayarlarım böyle.

Arkadaşlar merhaba, sistemim R5 5600 - RX 6700 XT. Benim şöyle bir sorunum var; OBS ile kayıt alırken hiçbir problem yok oyun gayet akıcı fakat kaydı bitirip videoyu izlediğimde video akıcı değil. Sanki 60 FPS değil de 30 FPS gibi hissettiriyor. Eskiden böyle bir problemim yoktu bir anda ne oldu hiç anlamadım. Saatlerdir ayar deniyorum fakat ne yaptıysam çözemedim, yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 169786Eki Görüntüle 169789Eki Görüntüle 169787
Ayarlarım böyle.
OBS ile video kaydı alırken karşılaştığınız akıcılık sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. FPS Ayarlarını Kontrol Et​

- Kurulum: Ayarlar > Video sekmesinde, "Ortak FPS Değerleri" kısmının 60 FPS olarak ayarlandığından emin olun.

2. Kodlayıcı Ayarlarını Gözden Geçirin​

• Video Kodlayıcı: "Çıkış" ayarlarından, "Video Kodlayıcı" kısmını "AMD HW H.264 (AVC)" olarak ayarladığınızdan emin olun.
  • CQ Seviyesi: CQ Seviyesi ayarınızı 17 olarak bırakabilirsiniz; ancak, 15 veya daha düşük değerler ile denemeler yapabilirsiniz.

3. Çıkış Ayarları​

• Çıkış Boyutu: "Çıkış Yeniden Boyutlandır" kısmını 1920x1080 (aynı temel çözünürlük gibi) ayarlayın.
  • Anahtar Kare Aralığı: 2 saniye ayarını koruyun.

4. Görüntü / Video Ayarları​

- Boyut Azaltma Filtreleri: Ayarlar > Video sekmesinde "Boyut Azaltma Filtreleri" seçeneğini "Lanczos" olarak değiştirmeyi deneyin.

5. Kayıt Formatı​

- Dosya Adı Biçimi: Kayıt sırasında kullandığınız dosya biçimini değiştirmeyi deneyin. Örneğin, MP4 yerine MKV kullanabilirsiniz; bu, kayıtta daha az bozulma sağlayabilir.

6. Yazılım Güncellemeleri​

- OBS'nin en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Güncel sürümdeki hataları düzeltebilirsiniz.

7. Donanım Kontrolleri​

• Sürücü Güncellemeleri: Grafik kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun; özellikle AMD sürücülerinizi kontrol edin.
  • Sistem Kaynakları: Kayıt yaparken sistem kaynaklarının yetersiz olmadığını kontrol edin. Görev Yöneticisi'nde CPU ve RAM kullanımını gözlemleyin.

8. Farklı Kodlama Ayarları​

- Anahtar Kare Sıklığı: Zamanla kare sıklığını "Zamanla Böl" yaparak test edin. Düşük değerler daha akıcı görüntü sağlayabilir.

Bu adımları izledikten sonra sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer halen sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayabilirsiniz.